Отказват спонсорство на “сините” за зимната селекция

Иво Тонев

  Генералният спонсор на „Левски“ ВТБ „Капитал“ няма да отпусне средства на ръководството на „сините“ за зимна селекция, научихме от сигурен източник. Руската банка била разочарована от досегашното управление на финансите и се е отказала да налива залудо пари на „Герена“. От както дошли през зимата, те не виждали желаните резултати. За по-малко от година Иво Тонев похарчи близо 3 млн. лв. на банката, но 26-кратният шампион на България изпусна първенството и не можа да преодолее дори първата фаза от квалификациите за Лига Европа.

За да не бъдат отново преметнати руснаците заявили на изпълнителния директор, че докато отборът не започне да играе по шампионски, клубът ще бъде на самоиздръжка. Единственият вариант щедростта им да се възвърне отново била, ако „Левски“ спечели титлата. Тогава те щели да налеят няколко милиона за класни чужденци, с които да атакуват групите на Шампионската лига или Лига Европа.

Тодор Батков

Източници от „Герена“ разкриват, че Илиан Илиев вече е уведомен за решението на спонсора. Пред свои близки той споделил, че при така очертаващите се обстоятелства, всичките му планове за зимна селекция се объркали. Бившият наставник на „Берое“ се надявал, че ще има пълен карт-бланш при избора на футболисти. Той много добре осъзнавал, че във всички фази на играта отборът му изпитва затруднения и че „Левски“ спешно се нуждае от класа в тези позиции, ако иска да атакува титлата и евротурнирите.

Илиев планирал да привлече централен защитник, тъй като Ромен Ели се представя доста колебливо. Освен това му трябвали поне двама дефанзивни халфове. Христо Йовов най-вероятно ще спре с футбола, а Владимир Гаджев ще бъде или продаден, или освободен. Така в центъра на терена ще останат единствено спорните Марсиньо, Димов и Прохазка. Също така главният скаут на тима Дончо Донев бил набелязал състезатели от Франция и Италия, но по всичко личи, че те няма да акостират на „Герена“. Момчетата имали действащи договори с клубовете си, което означава, че за тях трябва да се плащат трансферни суми. Така за момента ръководството на „сините“ щяло да се задоволи с наличните играчи. Спортните хора в клуба възнамерявали да използват момента за налагане на юноши.

Иван Вуцов

Президентът на тима Тодор Батков искал за 100-годишнината на „сините“ през 2014 година, в стартовите 11 да има поне 8 момчета от детско-юношеската школа. Въпреки това, ако съвсем закъсат за футболисти, Илиан Илиев щял да прибегне до българския пазар. Запознати с делата на стадион „Георги Аспарухов“ твърдят, че „Левски“ ще се възползва от катаклизмите в „Миньор“, „Етър“ и „Ботев“ (Вр) и ще се опита да вземе най-доброто от тях без пари.

 

Иво Тонев хвали Вуцов

Изпълнителният директор на „Левски“ Иво Тонев защити легендата на тима Иван Вуцов. Той се изказа ласкаво по негов адрес, след като стана ясно, че получава по 5 бона на месец като негов съветник. „Иван Вуцов е много ценен кадър в ръководството. Той е сериозен и изключително опитен като управител. До момента съм търсил съветите му три пъти и във всеки от тях Вуцов бе много полезен на мен и на „Левски“. Помага дори от гледна точка на възрастта си“, заяви Тонев пред журналисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *