Иконата на Св. Мина в Обрадовския манастир лекува рак и булки зачеват!

Чудотворна икона на св. Мина в манастира Св. Мина

Само на седем километра от столицата се намира едно от най-сакралните места в България. Безброй чудеса са се случили пред чудотворната икона на свети Мина в Обрадовския манастир. Манастирът е разположен на 7 километра от центъра на София, в покрайнините на квартал Бенковски.

Свещеникът разказва, че не един или двама са идвали да търсят изцеление тук. Само ако знаете какви чудеса са се случвали тук, косите ви ще  настръхнат! – споделя отецът. От няколко години стопаните на това място записват знаменията случили се тук. Според тях много хора не искат да се знаят имената им, но на драго сърце споделяли какво са преживели, за да благодарят на Бога за милостта. Дори молитвите по свети Мина са изцелявали рак.

Манастирът

Но за свещениците е по важно, че всички са се излекували от неверието си и атеизма и идват пак – разказва през сълзи отчето. Дами от всички кътчета на България идват тук да се молят на свети Мина, за да им помогне за дете и сполучлива женитба. Вярващите разказват, че чудотворната икона на светията имала могъща изцелителна сила и ако човек силно вярвал,  то щял да се избави от всяка болест. Самото създаване на манастира е някакво чудо, според поповете, той бил създаден още през късно римската епоха.

По онова време свещениците издигнали  внушителен комплекс с 40 параклиса и метох на Света гора, където поклонниците, пътувайки за Атон, получавали своеобразни „визи“. А близо до него имало и римска баня с топъл минерален извор. По време на османските нашественици целият този комплекс , който бил част от Софийската Мала Света гора, бил  заличен. Чак през 1927 г. селяните от Обрадовци обърнали внимание на oстанките.

богомолците в Св. Мина

При разкопките хората открили  части от кръст и кадилница. В момента реликвите се пазят в църковно историческия музей. Обрадовци почнали да възстановяват манастира и едва през 1942 година положили основите на сегашната църква, а по-късно построили и няколкото параклиса около нея. Църковният празник на  манастира е на 11 ноември, тогава се почита паметта на свети великомъченик Мина.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/1_wEEvaX73c

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Иконата на Св. Мина в Обрадовския манастир лекува рак и булки зачеват!"

  1. Екатерина от София   04.05.2013 at 12:18

    Приятелка ме заведе в манастира и после водих там много други хора. Успокояващо място. Пред входа на малката черквичка има икона в цял ръст на светеца. С негови мощи. На иконата части от тялото на светеца са облечени в метал. Има маси за хапване, магазини за икони и напитки, двор с цветя и водоскок , и беседка.
    Вземете от крайната спирка на трамваите на Орландовци който и да дойде автобус в тая посока, той ще спре възможно близо.

    Отговор
  2. Людмила Кадиева   13.06.2013 at 12:20

    Вълшебно място….

    Отговор
  3. Калоян   25.02.2014 at 10:34

    На Коледа миналата година жена ми ми каза, че не ме обича вече. След около два месеца, на датата на годишнината от сватбата ни тя каза, че има друг мъж от много време и иска да се разведем. Ходих като полудял няколко дни – изпаднах в шок, паника, безсилие, гняв, докато един приятел не ме заведе в манастира на св. Мина! Там ми дадоха да отключа храма и да се помоля сам. Още докато вървях по стълбите сълзите ми потекоха, а като влязох вътре се разридах като дете. Това не мога да го направя пред други хора, понеже мисля, че е срамно мъж да плаче, но пред лика на Исус Христос и св. Мина не можах да се удържа. После отчето ми чете молитва – докато четеше се разплаках отново! Взех си малка иконка на светеца, осветиха ми я и си я нося до сърцето. Силно вярвам, че Бог и св. Мина ще ми върнат жената! Всеки ден се моля, а скоро мисля да ида отново до манастира. Подейства ми много успокояващо, наистина, сякаш пих някакво лекарство! Вярвайте в Бог, хора! Бог е велик и всичко вижда!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *