Бойко Борисов към Волен: Ако подкрепиш ГЕРБ, ще ти дам 5 министерства!

Волен Сидеров

  Волен Сидеров започва совалки между двата лагера в политическото пространство, за да реши кого да подкрепи за съставяне на правителство, научихме от редиците на партията.

„Атака“ има малко над 6 процента от вота на избирателите, но те се оказват решаващи за сформиране на парламентарно мнозинство. За любовта на Сидеров ще се борят БСП-ДПС и ГЕРБ, но и в двете фракции са песимисти за бъдещото си сътрудничество с „Атака“.

„Волен вече играе ролята на Ахмед Доган. Той е балансьорът и ще осребри подкрепата си. Много добре знае, че без него не могат да минат и засега играе пас. Чака кой ще предложи повече.

Разбра се от достоверен източник, че преди изборите Сидеров е имал конфиденциален разговор с хора от ГЕРБ. Посланието към него било, че ако подкрепи партията на Бойко Борисов, ще му дадат 5 министерства. Сидеров обаче пожелал МВР, икономиката и правосъдието, което почти отказало герберите от продължаване на преговорите. Освен това искал да е и вицепремиер. В същото време със Сидеров осъществил контакт верният му приятел Йордан Цонев от ДПС. Според гневни атакаджии двамата обсъждали как „Атака“ дискретно да подкрепи коалицията между БСП и ДПС, без това да се отрази на имиджа му на националист и върл противник на турците.

„Волен е по-близък с БСП и ДПС, но ако заиграе с тях, това означава, че с партията му е свършено.

Той е под руско влияние и няма как да избяга от това. Подкрепи комунистите по ключовия въпрос за строежа на АЕЦ „Белене“. ДПС обаче му бърка сметките“, твърди запознат със совалките за сформиране на правителство. В близките дни се очаквало ГЕРБ и БСП да наддават за подкрепата на „Атака“ и точно затова Бойко Борисов мълчал като партизанин на разпит дали ще прави кабинет или ще остане в опозиция. Друг сценарий, който обсъждали в централата на „Атака“, бил партията да не подкрепи нито ГЕРБ, нито БСП и ДПС и така да предизвика нови предсрочни избори.

„Според Волен, ако има още едни избори след няколко месеца, „Атака“ ще стане трета политическа сила. Целта му е да стане премиер или най-малкото вицепремиер. Сега е в силна позиция и на практика той командва парада.

Въпросът е дали да влезе във властта с високата цена партията му да се срине, или да тупа топката до нови избори и да си вдига рейтинга“, казва политически анализатор, според когото „Атака“ ще избере втория вариант.

Най-големият страх на Сидеров бил, че който и да състави правителство, без негова подкрепа ще купи няколко от депутатите му. Това вече се случи в миналото Народно събрание, когато ГЕРБ напазарува половината от групата му и ги извади от редиците на националистите. Волен не бил сигурен, че това няма да се случи отново и се чудел какво да прави.

Според запознати най-вероятният изход от ситуацията е „Атака“ да остане в опозиция на БСП и ДПС, които ще сформират правителство на малцинството, а групата на Сидеров да ги подкрепя или не в зависимост от своя собствен интерес.

Това обаче нямало да продължи дълго и щяло да се наложи след година, когато са изборите за Европарламент.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Бойко Борисов към Волен: Ако подкрепиш ГЕРБ, ще ти дам 5 министерства!"

  1. Сандо   17.05.2013 at 9:06

    Каквото и да изиграят то определено ще пасне без шлифовка на глобалната политика. Продажна твар, която смята че като се напудри и окъпе с парфюм прилича на политик, а си е най-обикновен паразит.

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 15:21

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *