5 най – засищащи храни по време на диета

позволени храни при диета

Яж повече за бързо отслабване

позволени храни при диета

Ако трябва да опишем идеалната храна, може би ще кажем нещо от сорта: здравословна, вкусна и питателна. Да е такава, че една хапка от нея да ви държи сити с часове и да ви предпазва от безумно тъпкане през нощта. Въпреки че такава храна в действителност не съществува (нищо и никой не е идеален на този свят), продуктите с богато съдържание на фибри и протеин могат много да помогнат. Ето някои от тях.

Печени картофи

Много диетолози несправедливо демозират картофите и въвеждат тотална забрана за консумация по време на диета. В действителност този кореноплоден зеленчук е сред най – силните гладоукротители, а изследванията го поставят на едно от първите места по засищане. Както някой някога беше казал, не е важно дали ядете картофи, а как ги ядете. Тоест, нека те да са варени или печени на фурна, а не пържени или с тон олио.

Супа от боб

Супите са с високо съдържание на вода, което означава, че те запълват стомаха повече с по – малко калории. Особено полезни са супите с бобови култури, които съдържат в себе си много растителен протеин, фибри и устойчиви въглехидрати.

Яйца

Шампионът на протеиновите храни. Проучване на Университета в Сент Луис установи, че хората които ядат варени яйца на закуска, консумират с 330 калории по – малко, сравнено с останалите. Дължи се на високото съдържание на протеин, а яйцата са една от малкото храни, които съдържат в себе си всичките девет незаменими аминокиселини.

Биологично кисело мляко

В Харвард по категоричен начин установиха (а и не само те), че бъгарското кисело мляко е една от перфектните за отслабване храни. Млечният протеин увеличава и удължава чувството за закищане, което води до нормализиране в нивата на кръвната захар и намаляване приема на храна.

Ябълки

Ябълките са едни от малкото плодове, съдържащи в себе си пектин. Това вещество забавя храносмилането по естествен начин и насърчава засищането.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*