Отчаяната съпруга Мая Савова: Нямам прошка за Венета Райкова! ИНТЕРВЮ

Тя не е добър човек, казва Мая за Венета
Тя не е добър човек, казва Мая за Венета

  В миналото Мая Савова беше известна само като половинка на спортния журналист Крум Савов. В последните години обаче популярността й сякаш е по-голяма от тази на мъжа й. Или поне така е сред дамите, които никога не са се интересували от футбол, но не пропускат продуцираните от Иван и Андрей уикенд предавания.

Именно „опосумите“, както гальовно ги нарича българският народ, са главните виновници за шеметната кариера на красивата фармацевтка. Христов и Арнаудов съзират в Мая потенциал за тв звезда и без много да се колебаят, й дават шанс да го реализира. Така с времето г-жа Савова се утвърждава като лице на рубриките „Отчаяни съпруги“ и „Жените говорят“, а на драгите зрителки им става все по-трудно да си представят, че ефирът може да мине и без нея.

– Г-жо Савова, работите на две места. Как разпределяте времето си и намерихте ли начин да отскочите до морето?
– През седмицата съм ангажирана с фармацевтичната си работа, а в събота и неделя – с телевизията. И за море намерихме време – бяхме 28 дни със съпруга ми и децата на Елените, на Слънчев бряг… Имаме си традиционни места, на които ходим с приятели всяка година.

Кадър от гостуването на Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги" на Мая и Жени в „Станция Нова". Интервюто с мадам „Горещо" прерасна в скандал
Кадър от гостуването на Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги“ на Мая и Жени в „Станция Нова“. Интервюто с мадам „Горещо“ прерасна в скандал

– Каква точно е фармацевтичната ви работа?
– В немско фармацевтично представителство, работя предимно с кардиолози. Медикаментите, които доставяме, помагат при много неприятни състояния.

– Как решихте да се занимавате с фармация?
– Винаги съм имала интерес към медицината, още от дете. Фармацията я избрах, тъй като психически съм по-слаба и не бих могла да издържа ритъма на хирург или на някаква инвазивна специалност. Висшето си образование завърших в Медицинския университет.

– През септември ще изненадате ли зрителите с новости в рубриката „Жените говорят“?
– При всички положения ще има новости, дори може би зрителите ще ни гледат и малко повече, отколкото досега са свикнали. След 1 септември ще стане ясно, нищо повече не мога да кажа към момента.

– Вие само водеща ли сте в „Жените говорят“, или участвате и в подготовката на предаването?
– И аз, и Жени Калканджиева сме само водещи. Причината за това са ангажиментите ни през седмицата. Е, имало е моменти, в които и ние сме си подготвяли предавания и сме си писали въпросите за интервютата. Пък и нали трябва да си наясно с госта, не може да не знаеш предварително нищо за него. Катето Евро взе кухнята, но си е равностоен водещ. Използваме я всеки път, когато някоя от нас двете с Жени отсъства. Много е готина, вкарва хумор и разнообразие.

Мая с двете си деца Катрин и Крум-младши
Мая с двете си деца Катрин и Крум-младши

– Станахте ли приятелки с Жени Калканджиева?
– В началото не се познавахме изобщо, но с времето нещата се промениха. И все пак не бих казала, че сме близки и в живота. Самият факт, че се изненадах от развода й с Тачо, е красноречив. Не съм и предполагала, че Жени има толкова сериозни проблеми в семейството. Разбрах за развода й от интернет. Виждах някои неща, но не съм любопитствала, защото съм деликатен човек и смятам, че не бива да се бъркам на другите.

– Преди водехте по Нова. Как понесохте раздялата си с тази медия?
– Лично аз много обичах Нова, въпреки че мъжът ми имаше тежка раздяла с тази телевизия. На мен ми беше скъпа, може би защото е първата медия, в която съм работила. Харесва ми, че в TV7 съм със същия екип, с който бях и в Нова. Само студиото е различно.

– Навремето как попаднахте при Иван и Андрей?
– Бяхме на море със съпруга ми Крум и Иван и Андрей му звъннаха. Предложиха му да се явя на кастинг и ако бъда одобрена, да заместя Даниела в рубриката „Отчаяни съпруги“. На кастинга бяха поканени също Нели Атанасова, жената на Бареков – Евгения… Обадиха ми се след няколко дни и казаха, че съм избрана. Тогава също беше инфарктно лято.

Със съпруга си Крум Савов. Двамата се запознават в аптека през 2003 година
Със съпруга си Крум Савов. Двамата се запознават в аптека през 2003 година

– Как така инфарктно?
– Имаме три инфарктни лета в „Междинна станция“. През първото се заговори за развода между Андрей и Даниела, през второто – за раздялата на Иван и Вихра. Сега – разводът на Жени…

– С Вихра поддържате ли все още връзка?
– С Вихра бяхме много близки и пак си е така. За съжаление вече нямаме възможност да се виждаме толкова често, колкото преди, заради нашите професионални ангажименти. При драмата в семейните й отношения тя ми е споделяла много неща, имаше нужда да говори. Версията на Иван обаче не съм я чувала, а истината винаги има две страни.

Вследствие на раздялата със съпруга си Вихра реши да напусне предаването. Аз бях много против това да се случва, но тя го направи.

– В какви отношения сте с Ирина Сарачинова, жената, заради която Иван се раздели с Вихра?
– С Ирина сме колежки. Никога не сме били в общи компании и не сме излизали заедно. Мога да кажа, че сме в нормални човешки отношения.

Мая и Вихра още са близки приятелки
Мая и Вихра още са близки приятелки

– Имахте скандал с Венета Райкова в рубриката „Отчаяни съпруги“ в „Станция Нова“. Простихте ли й?
– Скандалът стана, така е. Венета Райкова имаше проблем със съпруга ми Крум Савов след интервю с него в „Горещо“. Тя дойде в „Отчаяни съпруги“ с идеята да ме унизи. Това беше първото предаване на Жени Калканджиева като водеща. Трябваше да е специален момент за Жени, а се превърна в нещо различно. Мълчах си 20 минути. Оставих Венета да си разиграва коня, защото исках да избегна това, което стана. Тя обаче повдигна въпроса за съпруга ми и нямаше как да не кажа какво мисля за нея, за начина, по който си прави предаването и търси изкуствен рейтинг на базата на трагедията на някои хора. Не сме се виждали оттогава. Дали съм простила? Ако не беше подходила така към мен, бих я поздравила. След този случай – не! He изпитвам хубави чувства към Венета Райкова. Не е добър човек.

– Говори се, че сте избухлива…
– Да, така е. Може да се каже, че емоцията е водеща при мен. Никога не ме е подвеждала интуицията ми.

Много съм търпелива и ако избухна, има защо. Обикновено това, което казвам, е вярно. То е обмисляно дълго време и е престояло в главата ми, а щом е излязло от устата ми, се е появила ситуация, която ме е провокирала.

– Силва Зурлева, шефката на Нова, е кръстница на дъщеря ви Катрин. Промениха ли се отношенията ви?
– Тя е кръстница на дъщеря ни, а на сина ни Крум-младши е Явор Недев. Те ни бяха и кумове на сватбата. Силва я харесвам и като жена, и като професионалист. Тя е човек, който знае какво прави, фина е и деликатна, приятна като присъствие във всяко отношение. Изключителна жена! Силва е от хората, заради които пазя хубави чувства към Нова тв.

– Нима раздялата на съпруга ви Крум Савов с Нова телевизия не обтегна отношенията ви със Силва Зурлева?
– Не, не. Тогава решенията се взимаха от хора, които дойдоха от друга медия. Силва се опита да помогне с каквото можеше, но всъщност нещата бяха ясни и нямаше как да продължават в стария вариант.

– Знае се, че с Крум сте се запознали в аптека…
– Да, запознахме се през 2003 г. в аптека. Аз си вършех работата, а той беше влязъл да си купува нещо. После ме заговори навън и така се започна… Година след това станахме семейство. Децата се появиха 2 години и половина след срещата ни.

– Защо се стигна до ин витро забременяване?
– Имах проблем и щеше да стане по-трудно, ако не беше ин витро. Исках да имаме дете, бях изгубила търпение и прибягнахме до процедурата.

По време на бременността напълнях с 16 килограма.

– Крум едва ли е първото ви гадже…
– Бях на 15, когато за пръв път си хванах гадже. Преди Крум съм имала и други сериозни връзки, дори годежен пръстен и предложение за брак. Нещата обаче са се размивали.

– Ревнувате ли се с Крум?
– В началото много се ревнувахме. Преди той имаше лоша слава на женкар, а моята работа изисква всеки ден да съм на срещи с различни хора, да пътувам в командировки… Сега двамата сме по-хармонизирани. Доказахме се във времето и ревността е минимизирана.

– Когато интригантите злословят, че изневерявате на Крум, това създава ли напрежение в отношенията ви?
– Не. Крум е наясно с нещата. Ако изневерявам, той ще ме хване първи и няма да има нужда някой да го информира. От доста време сме заедно и ме познава добре. Което не значи, че не може да се изненадаме (смее се).

– Как успяхте да укротите Крум?
– Не съм го укротявала, той сам се укроти. Вече беше готов за този тип взаимоотношения. Човек, ако не иска една промяна, никой не може да му я наложи. Нещо съдбовно и кармично имаше във връзката ни. Никога не съм предполагала, че ще се омъжа за популярен човек, нито пък съм имала възможности да срещна такъв преди Крум. Просто се случи, съдба.

– Крум е по-възрастен от вас с 16 години…
– Много зрял и адекватен е, има рационална гледна точка за живота. Аз съм доста по-неразумна. Винаги съм готова да захвърля нещо и да започна отначало. Той ме приземява.

– Съветва ли ви за работата ви?
– Да, дори понякога е доста критичен. В повечето случаи ме щади, но се случва и да ми се кара.

– Притеснявате ли се още за силикона в гърдите ви?
– Не, вече не. След раждането го сложих. След това гръмна информацията, че този силикон не е качествен. Нямах проблеми, но реших да го сменя за собствено спокойствие. Смятам, че е безотговорност да знаеш, че има потенциална опасност, и да не направиш нищо. В едномесечната почивката между Нова телевизия и TV7 извърших подмяната.

– Лесно ли се решихте да сложите силикон?
– Слагането на силикона беше едно от онези решения, които трябваше да се вземат веднага. Ако с времето бях забавила поставянето, може би никога нямаше да го сторя. И съжалявам, и не. Дано да няма проблеми.

– Не отворихме дума за родителите ви…
– Бях на 12, когато родителите ми се разведоха. Една жена може да смени мъжа, но детето не е щастливо с друг баща, освен със своя. Много съм чувствителна на тема развод и раздяла, защото децата страдат най-много. Аз и брат ми загубихме връзката с баща ми заради обтегнатите отношения на родителите ни. Почти не се познаваме. Брат ми замина при баща ни в Израел и може би са си по-близки. Преди години и аз бях поканена. Ходих веднъж за месец на гости и това беше всичко. С брат ми поддържаме връзка, докато с баща ми се чуваме по-рядко.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*