Киро Японеца събира дарения за ГЕРБ чрез рекет

Киро Японеца

  Ромският мафиот Кирил Киров – Киро Японеца се е срещал с високопоставени политици от ГЕРБ, твърдят близки до подземния свят в София. Топлата връзка на Японеца с управляващите бил скандалният депутат от Етрополе Емил Димитров, известен като Емо Фаса.

МВР отдавна ползва Японеца и приближените му за доносници и ги пази от наказателно преследване, разказва бивш полицай от Столичната дирекция на полицията. Близостта на гангстера с ГЕРБ и полицията обаче се засилила в последните 3 години. Според запознати причината е в изборите.

Ромекият тартор е член на една от най-големите фамилии, държи в подчинение стотици хиляди души в махалите на София и може да определя гласовете им със сила и заплахи, потвърдиха и членове на ром-ски кланове. Недосегаемият бандит се е покрил и отдавна не влиза в светлината на прожекторите.

Емил Димитров продаде земя в Боровец на фамилията на Японеца

„След всяка издънка на Киро ченгетата го викат и му набиват канчето. Така стана и като удари адвоката Николай Велков. Японеца има инструкции да се пази от такива прояви и по принцип спазва указанията. Синовете му са много диви и още не могат да ги превъзпитат да не се държат като мутри. Все някъде се бият, карат скъпите си коли като луди по улиците на София и създават проблеми. Във факултета по-грамотните знаят, че са хора на властта и не се закачат с тях. Чува се, че вече готвят схеми за изборите догодина“ – разказва пред репортер, жител на най-голямата ромска махала. Той допълва, че Японеца се ползва с най-голяма почит сред тарторите там и всеки се хвали, че е роднина с него, макар и връзката да е далечна.

Киро Японеца оцеля след два атентата срещу него. След като бе прострелян пред офиса си в центъра на София през 2005 година, стана набожен и дори дава пари на Евангелистката църква е София.

Той излиза от престъпния бизнес с наркотици, който години наред развива основно в гетата, и започва да се занимава с недвижими имоти. Вместо да го разследват за пране на пари обаче, Японеца е ползван за информатор на МВР и отдавна не е бил арестуван, както се случва на други наркобосове.

Точно покрай сделките с недвижими имоти той е свързан с депутата Емил Димитров, който наскоро отрови със завода си Етрополе и се занимава единствено с лобизъм в българския парламент.

През 2006 г., когато още не е депутат, Емил Димитров лапва апетитен терен на Боровец чрез фирмата си „Бороинвест“, както бе писано преди, време. Министерството на земеделието, управлявано от близките му от ДПС, дава терена на безценица с цел инвестиции в местността. През 2006 г. Емил Димитров му, продава земята в Широка поляна на „Бул рент“. Управител на тази фирма е Кирил Киров-Японеца, а синовете му Януш и Сотир са собственици на капитала. Година по-рано в грама до тайните служби в САЩ бившият американски посланик Джеймс Пардю е описал Киро Японеца като „известен наркотрафикант и цигански барон“, но това не пречи на бъдещия депутат от ГЕРБ да сключва сделки с него.

Днес близостта на Японеца с управляващата партия е повече от очевидна, защото делото срещу него за побоя над адвокат Николай Велков още не е влязло в съда, никой не го разследва за пране на пари и наркотици отпреди години и синовете му са недосегаеми въпреки постоянните хулигански прояви.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. abe kav bos kav mafiot ciganin ei boiko kurvo majka dokato gi tarpite 6toto i vie ste kato tqh laina!!!!! Az za 24 4asa 6te o4istq polovinata laina ako imam vlast bre svinq gerbadjiska aman ot prodajnici kato tebe bokluk mrasen !!!!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*