Георги Христов: Не обичам да ходя по врачки! ИНТЕРВЮ

Георги Христов

  Георги Христов е от певците, които се радват на огромна популярност, без да се е налагало специално да полагат усилия за нея. Той просто пее и носи положителни емоции на най-широк кръг публика. Преди десетина години, в разгара на духовната криза, сякаш се бе поуморил и се бе оттеглил от активна концертна и записна дейност.

Паузата се оказа временна и ново начало на разгръщането му като първокласна звезда. Затова неговото мнение по въпроси, касаещи днешното състояние на духовност и зрелищност, е изключително важно и меродавно. Как ли се вижда в неговото огледало напиращите от всички страни маниаци да стават популярни чрез най-удобната за това – формула да се покажеш в риалити шоу?

За всичко това, както и за ада в Израел, от който се измъкна преди броени дни, Георги Христов споделя преди предстоящия си коледен концерт в зала „България“, насрочен за 5 декември. На шоуто изпълнителят ще е облечен в дизайнерски тоалети на “Кашарел“, чието рекламно лице вече е.

– Бяхте в Израел по време на бомбардировките. Окопитихте ли се вече от преживения шок?
– Шок е силно казано, но усещането не е приятно. Успокоих се от думите на един израелец, който каза, че за тях този начин на живот е обичаен и хората стават неспокойни, когато не са в стресово положение. Все пак, за наша радост, ние не сме преживели ужасите на войната и, дай Боже, да ни ги преживяваме никога! В този смисъл дори не осъзнаваме какви късметлии сме. Мисля, че войната е най-големият бич за цялото човечество.

– Какво ви отведе в Израел?
– Божи гроб е мястото, което посещавам редовно през последните 5 години. Смятам, че там е събрана духовната енергия на света и там се зареждам положително.

– Нещо подсказа ли ви предварително, че не трябва да се пътува точно сега?
– Не, нищо. Напротив. Това беше отдавна планирано пътуване и се радвам, че то се осъществи, за да мога да заредя батериите точно преди големия ми концерт на 5 декември в зала „България“.

– Страхът – тази естествена човешка реакция, как се преодолява?
– С волята и силата на духа. Страхът по принцип ни прави слаби и безпомощни, а аз съм човек с изключително силен характер и не позволявам чувството на страх да ме завладява.

– Да оставим този случай. Някой някога предсказвал ли ви е нещо?
– Не съм човек, който обича да ходи на врачки! Много рядко ми се е случвало, и то съвсем не на сериозно да си позволявам да ми гледат. Смятам, че всеки един човек трябва сам да чертае своето бъдеще, а съдбата да му помага да следва избрания от него път.

– Не вярвате в астрология, нумерология?….
– Не ги отричам, но аз никога не съм имал желание и никога не са ми правили хороскопи или други подобни неща.

– Страх ли ви е от Бог?
– Страх – не бих казал. Имам респект от силата, а дали тя се нарича Бог, Мохамед или Аллах – това всеки избира сам за себе си. Аз вярвам в силата на доброто около нас и се опитвам в живота си да правя добро.

– Кой ви е научил на това?
– Може би сам съм изграждал в себе си вярата, развивал съм я, опитвам да я съхранявам в сърцето и душата си.

– Връщате се в България и хоп, свършва „ВИП Брадър“, почва „Биг Брадър“? Как ви се струва всичко това?
– В последните години като че ли всички българи живеем в един голям „Биг Брадър„, който за съжаление ние сами сме си избрали. Всички май играем в един посредствен цирк, в който смешките на клоуните не са весели и никак не ни разсмиват. Чудя се защо ги търпим.

– Гледали ли сте някое издание на риалитито?
– Да, гледал съм някои издания през годините, но от любопитство. Понякога съм се питал докъде можем да стигнем в повърхностността на отношенията помежду ни.

– Защо звезди като вас никога няма да се видят в подобен формат?…
– А, не знам дали няма да се видят, но мен със сигурност няма да ме видят. Не считам, че имам място там! Многократно съм отказвал, но и съм убеден, че не биха могли да си ме позволят! (Смее се – б.а.)

– Но ето че Памела Андерсън беше…
– Е, и?!…

– Каква бе 2012 г. за вас?
– За моя радост – много успешна! Появи се авторският ми албум с най-добрите балади – „Още те обичам“, песента се превърна в безспорен хит. С огромен успех и препълнена зала премина моят голям спектакъл в зала 1 на НДК „30 златни“.

Изнесох страхотни концерти в чужбина и страната… Е, не успях да издам новия албум, но прецених, че е по-добре да го отложа за малко по-късно. Не правя компромиси със себе си, искам всичко да бъде на ниво. Живот и здраве, ще излезе в първата половина на новата година. От няколко дни в радиоефира звучи новата ми песен „Коледа честита“ с Нели Рангелова и детската вокална група „Бон-Бон“, която е моят подарък към почитателите ми за предстоящите празници. Текат последни приготовления за концерта ми на 5 декември в зала „България“. Предстоят ми и още концерти в страната.

– Усети ли се във вашия дом голямото земетресение?
– Ако говорите за това в Перник – да. Не беше приятно изживяване, но никой не може да се бори срещу природата. Ние сме изключително малки и трябва да се научим да бъдем по-смирени!

– Колко години строихте къщата, в която се нанесохте преди време?
– Нанесох се на шестата година след започването на строежа й. И продължавам и до днес.

– Ваши колеги станаха жертва на строителни предприемачи. Имали ли сте такива главоболия?
– За моя радост – не! Но жертви станаха не само мои колеги а и много други хора, дори мои приятели. Това е изключително неприятно и болезнено, но се случва заради несъвършенството на законите, които го позволяват. Ненавиждам мошениците и тарикатите на дребно и се учудвам защо толкова дълго им се дава възможност да си разиграват коня.

– Радва ли ви упадъкът на чалгата?
– Безразличен ми е, както и самата тя. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо, към което нямаш абсолютно никакво отношение. Убеден съм, че умните хора отдавна не й обръщат внимание.

– Пеете ли в приятелска компания?
– Много често. С приятели обичам да се забавлявам, да си пеем, да релаксирам… Колко малко му трябва на човек, за да се чувства щастлив?!…

– Какви песни ще чуе публиката на концерта ви в зала „България“?
– Ще чуе моите авторски коледни песни, най-големите ми хитове, няколко световни стандарта и нови песни.

– Вълнувате ли се преди него?
– Разбира се, че се вълнувам. Вълнувам се преди всеки концерт. Обаче това е едно страхотно усещане. И ако някой каже, че не се вълнува преди излизане пред публика, той просто трябва да слезе от сцената. Интересът към концерта е огромен! За моя радост са останали малък брой билети, които до края на седмицата ще се изчерпят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. За първи път на софийска сцена, световноизвестните оперни звезди Соня Йончева (сопрано) и Доменико Менини (тенор), заедно с талантливия тенор Марин Йончев (победителят в реалити проекта „Стар Академи“ ) ще пеят на един вълнуващ концерт на 31-ви октомври 2012 година (сряда) от 19.00 часа в зала „България“ с участието на оркестъра на Софийската филхармония и под диригентството на маестро Мартин Пантелеев.

  2. В края на всяка година, София с нетърпение очаква Георги Христов на единствения, възприет от всички, традиционен Коледен концерт.
    И в тази зимна вечер, зрителите в зала България дадоха цялата си любов на най-добрия български поп певец и неговото изумително изкуство.
    Но най-хубавото е, че заедно с Георги Христов създадохме наше собствено музикално събитие, което по нищо не отстъпва на световно известния Новогодишен концерт на Виенската филхармония.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*