Общински съветник от ГЕРБ пълни с дупки улиците на Варна

Николай Пашов

  Морската столица Варна прилича на лунен пейзаж след зимата. Дупки като кратери отново са зейнали по улиците, а шофьорите псуват грозно, докато въртят волана из кварталите с кърпен набързо асфалт.

 Протестите срещу дупките преди годи­на не дадоха резул­тат, разочаровани са инициаторите на меро­приятието. Признават, че положението става още по-зле. И веднага посочват виновниците – баща и син.

 Бащата е общинарят Купен Пашов и от него зависи кой ще ремон­тира улиците. От дъл­ги години той е шеф на транспортната ко­мисия в община Варна.

 Синът е бизнесме­нът Николай Пашов. Той е общински съ­ветник от ГЕРБ и пе­чели обществените поръчки за това. Два­мата са дългогодишни участници в схемата за точене на община Варна чрез неизгодни дого­вори.

 Николай Пашов е близък до депутата Па­вел Димитров, а баща му Купен е креатура на дългогодишния шеф на ДПС край морето Янко Станев, който наско­ро беше изгонен от партията на Доган разказват възмуте­ни общественици във Варна.

Николай Пашов с Бойко Борисов по време на първата копка на бургаската "детелина"

  Схемата е следната. Купен Пашов е шеф на дирекция с общината и заедно с кмета определят обществени­те поръчки за ремонт на улиците. Редовни­ят печеливш е фир­мата „Хидрострой“ на сина му Николай Па­шов. Този конфликт на интереси е почти от 10 години и всички си зат­варят очите. Явно ва­лят големи отчисления за партиите.

 Фрмата на Пашов-младши, който е гербаджия, прави фиктив­ни ремонти на улиците.

 Пълнят дупките с отломки от асфалт, но така, че следващата година пак да се наложи ремонт, който отново той ще прави. Парите, спестени от материали, потъват в джобовете на баща му и в партийни каси.

 „Пътното строител­ство е любимо на хо­рата от ГЕРБ, защото там най-много се кра­де“, разказва източник от общинския съ­вет във Варна.

 Схе­мата на баща и син Пашови функционира много преди на хори­зонта да се появи пар­тия ГЕРБ. През 2007 година те усещат на­къде духа вятърът и се преориентират от старите партии към тази на Бойко Борисов.

 Николай Пашов ста­ва член на ГЕРБ.

 Избран е за общин­ски съветник от лис­тата на партията през 2007 година. Работата му като общинар още повече засилва бизнесаспекти­те на фамилията. Фирмите на Пашов-младши вече са окупирали не само бизнеса с ремонт на пътища във Варна, но и строят национални обекти в цялата стра­на.

 Бащата Купен вече е  преминал  от  шеф на транспортната ко­мисия в тази по „Граж­данска защита“.

 По тази линия е бли­зък до Янко Станев, бивш общински шеф на ДПС, както и до Емел Етем, бивш ми­нистър на бедствията и авариите. Тримата често са засичани от рибари да се качват на луксозна яхта на пристанището. Ос­вен това Купен е прия­тел и с кмета на Варна Кирил Йорданов, кой­то беше подкрепен от ГЕРБ на последните местни избори.

 Синът на Купен – Ни­колай, е сред най-го­лемите гъзари в мор­ската столица, върдят общински чиновници. Благодарение на нагласените обществе­ни поръчки младият гербер е натрупал со­лидно състояние.

 В гаража му имало дори луксозно ламборгини, което избягвал да шофира по ремонтираните от него улици. Общин­ски съветници от БСП твърдят, че Николай Пашов е спряган и за бъдещ депутат от ГЕРБ.

 Той е съдружник на скандалния бизнес­мен от Варна Ангел Дерменджиев, който беше арестуван през август миналата годи­на за рекет. Негов биз­нес партньор пък е де­путатът от БСП Кирил Добрев.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Много хубаво сте ги написали тези неща, но фирмата не е на този Николай, нито Ламбото, фирмата е на Велико Желев, бивш зам.мин на транспорта , а ламборгинито е на сина му Виктор.

    Проверявайте си информацията преди да пишете глупости, като цяло схемата е тази.

  2. I just like the helpful information you provide to your articles.
    I’ll bookmark your blog and check once more here regularly.
    I am somewhat sure I’ll be informed lots of new stuff proper right here!
    Best of luck for the following!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*