“Непобедимите” ядат филе от конско

Енджи Касабие сервирала на Силвестър Сталоун любимата му салата от домати и моцарела
Енджи Касабие сервирала на Силвестър Сталоун любимата му салата от домати и моцарела

  Екип от 20 души готвачи, дирижирани от своя кулинарен гуру Енджи Касабие, забърква всеки ден храната на холивудските звезди, които снимат „Непобедимите 3″ у нас. За втори пореден сезон най-известната диетоложка у нас изхранва на снимачната площадка Силвестър Сталуон, Джейсън Стейтъм, Арнолд Шварценегер и компания.

В първите дни на снимките, когато все още екипът на ливанската диетоложка се напасвал спрямо хранителните капризи на актьорите, те изживели истински шок. Енджи предложила да включи в менюто им конско месо. Водейки се от това, че то присъства често като деликатес на масата не само в Китай и Япония, но и в редица европейски страни като Франция, Италия и Швейцария, д-р Касабие не подозирала, че за американската култура консумирането му се счита за табу. За България – също, след като още по царско време с указ било забранено убиването на коне за нуждите на месопреработването.

„Като чуха, че им предлагам филе от конско месо, всички останаха като гръмнати и въобще не преиграха. В един глас отвърнаха, че яденето на месо от кон за тях е все едно да ядат човешко“, сподели с журналисти д-р Касабие.

Д-р Касабие с холивудския с*кс символ Джейсън Стейтъм актьорът обожава печеното пиле с марината на кулинарния гуру
Д-р Касабие с холивудския с*кс символ Джейсън Стейтъм актьорът обожава печеното пиле с марината на кулинарния гуру

За всеки един от екшън клиентите й отговарят по четирима готвачи, които придружават екипа на „Непобедимите“ из страната, в зависимост от това къде е локацията на снимките. Звездите изобщо не са претенциозни, а диетоложката вече е научила наизуст предпочитанията на всички.

Седне ли да се храни, Силвестър Сталоун например иска на трапезата му да бъдат сервирани по няколко ястия, които предварително сам си е избрал от примерното меню.

„Никога не си поръчва само едно ястие а поне три. Но никога не ги изяжда докрай, обикновено хапва по една трета от всяка порция. През ден му готвим паста, нали все пак корените му са от Италия. Моцарела и домати е любимата му салата“, разкрива Енджи Касабие.

Тайно от нея Звездата от поредицата „Роки“ често прекалява със сладкото, предимно с шоколад. „Опитвам се да му налагам спирачки, но по някой път е неудържим. Обича от турските баклавички, фурми също. Може да яде до припадък един от моите специалитети – ливанските сладки“, клевети световноизвестния си клиент Енджи. Между снимките на „Непобедимите 2″ и новата серия поне веднъж в месеца тя изпращала колетче с ливански сладки на Слай в Лос Анджелис.

Джейсън Стейтъм пък е сред най-непретенциозните актьори. Откакто е на родна земя, всеки божи ден холивудският с*кс символ яде едно и също. „Всички се чудим как не му омръзна. Заради него нарекох ястието „пилето на Джейсън“.

Харисън Форд искал да яде ливански наденички
Харисън Форд искал да яде ливански наденички

Приготвя се от печено пиле със специална марината и задушени зеленчуци“, обяснява диетоложката. Стейтъм толкова се пристрастил към гозбата й, че я помолил подробно да му опише рецептата, за да я отнесе на своята готвачка. Дори се разбрали да поддържат гореща телефонна връзка София – Ел Ей в случай, че американката види зор с готвенето.

За разлика от Слай, героят от „Транспортер“ гледа да не прекалява със сладкото, за да не изгуби формата си. В редките случаи, в които нарушава правилото, похапва само стафиди.

Харисън Форд има едно-единствено условие към готвачите на Енджи – да не му поднасят манджи от свинско месо. Един ден той поискал да му сервират наденички, но какви точно трудно успял да обясни на екипа. Готвачите изкупили почти всички възможни видове, но нито един от тях не бил този, които Индиана Джоунс поискал. „Оказа се, че имал предвид ливанските наденички, които са едни малки и черни на вид, от телешко месо и кедрови ядки се приготвят“, казва Енджи.

Почитател на ливанската кухня е и Шварценегер. Бившият губернатор на Калифорния яде по няколко пъти в седмицата пилешки шиш в марината. Гарнира го обикновено с пържени картофи от специална тенджера за готвене без мазнина, фен е на шопската салата.

Уесли Снайпс пък е като прахосмукачка на масата. Изяжда всичко до последната троха. Задължително иска с храната да му бъде сервирана и панерка с топли хлебчета. „Обича манджи, меса и салата. Само закуската е една и съща за всички звезди – омлети, зърнени храни или американски палачинки“, обобщава Енджи Касабие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *