На Петър Слабаков брат му – столетник!

Петър Слабаков

  Вдовицата на Петър Слабаков – Цветана Гълъбова, още не е решила как ще отбележи 90-годишния му юбилей. Това призна самата тя пред журналисти. Актрисата обаче тайно се надява, че телевизиите и печатните медии ще се сетят за мъжа й, ще го почетат в ефира или на страниците си. „Не ми се струва редно аз да ги подсещам“, смята тя.

Рожденият ден на големия актьор е във вторник, 23 април. Той не успя да доживее юбилея си, защото 4 години по-рано почина. За разлика от Петър обаче брат му получи възможност да се порадва на значително по-дълъг живот. Родственикът на знаменития артист е столетник. За него се грижи дъщеря му, а понякога и Цветана Гълъбова му се обажда.

Цветана Гълъбова живя със Слабаков 25 години

Вдовицата на Слабаков разкрива, че в последния период от престоя си на този свят мъжът й страдал много. Чувала го нощем как стенел от болка, но пред нея не се оплаквал. Просто бил такъв човек – не обичал да се жалва.

Цветана Гълъбова смята, че ако се вдигне паметник на Петър, това би противоречало на веруюто му. Тя е категорична, че най-хубавият мемориал за покойния артист са филмите му.

Слабаков не обичал показността и лукса. Доказвал го начинът му на живот в Бериево – селото, което бе негов последен дом. „В имота си той направи само най-елементарното – прибави една баня и остави къщата във вида, в който си беше. Петър не беше склонен да се устройва луксозно, предпочиташе да е първобитно. Не бих могла да кажа какво щеше да прави, ако беше жив. Вероятно щеше да ходи за риба. Не обичаше много да контактува със селяните откровеничи вдовицата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *