Желанието на Хачо Бояджиев бе да почине за един ден!

Хачо Бояджиев

  Смъртта на Хачо Боя­джиев преди дни потресе телевизионна­та гилдия. Ле­гендарният ре­жисьор почи­на внезапно в понеделник, 23 април. Ко­легите му съ­зират странно съвпадение. Миналата го­дина по също­то време един след друг си отидоха още две знако­ви фигури от „Сан Стефано“ –Иван Славков и неговият за­местник Хрис­то Цачев. Хачо дори обещал да присъст­ва на сбирка­та във вторник за честване на Батето, както и на панихидата на Христо Цачев на 28 април.

 Междувременно Хачо си правел процедури за краката и белия дроб в кли­никата на Мазнейков. Манипулациите се из­вършвали под упойка. Малко, след като из­лязъл от въздействи­ето й, получил масиран инфаркт.

 Безутешни са няко­гашните телевизионни звезди – говорителките Анахид Тачева, Лили Банкова, Мария Яна­киева, Таня Димитро­ва, Любинка Няголова. Хачо беше известен ценител на женската красота. Именно той ги бе открил за телеви­зията. Ветераните си отиват един по един и от онова поколение са останали само двама от зам.-шефовете по Живково време – Пет­ко Димитров и Стефан Велев.

 Повечето кадри на БНТ са негови учени­ци и хора, с които той пряко е работил през своята близо четири­десетгодишна кари­ера. Репортери се свързаха с Жоро Лю­бенов и Драго Драга­нов, които разказаха през сълзи за своите последни мигове с легендарния режисьор. И двамата са работили с него в „Полет над нощта“. Во­дещите трудно сдър­жаха емоциите си.

 „За първи път цари такава тягостна атмос­фера из коридорите на телевизията. Това е ог­ромна загуба. Каквото и да се каже от тук насетне, то ще бъде малко.

  И каквото и да се каже за него, ще бъде истина – сподели Жоро Любенов и допълни: -Хачо бе мой учител. Това, което мога днес, се дължи само на него, защото той ми е дал крила, а аз трябваше да докажа дали мога или не. Той ми е ду­ховен баща. Учител на много хора.

 Видяхме се ден преди да по­чине, говорихме си по телефона. Нямаше ни­какви признаци, че ще се случи такова нещо.

 Беше много жизнен.

 Мечтата му в живота бе да почине за един ден“.

 Драго Драганов също е силно разстро­ен, тъй като двамата с Хачо са имали уго­ворка за среща в деня на неговата кончина. Идеята била да обсъ­дят предстоящия брой на „Полет над нощта“.

 – Не искам да повярвам, че го няма, защото е един от най-важ­ните хора в живота ми.

 Благодарение на него попаднах в БНТ. С него са свързани последните месеци, откакто правим заед­но „Полет над нощта“ – предаването, чийто горд автор бе той са­мият.

 Не съм сигурен, че някога ще може да си отиде от живота ми. Мисля, че ще нося смеха му в себе си дори понякога сприха­вият му характер ще ми липсва. Беше много остър, прям, но изключителен човек.

 Никога няма да заб­равя, че той бе пред­седател на комисията, която ме одобри да за­почна работа в БНТ. Най-важното, което научих от него, бе да не се превземам.

 Чухме се преди ня­колко дни, преди да замина за Турция, къ­дето бях в командиров­ка със Софи Маринова.

 Имахме уговорка за среща след това, пред­стоеше ни предаване в петък, поканени бяха гостите.

 Последният ни раз­говор беше малко по-сериозен. Обсъждах­ме работата и ня­маше индикации, че нещо толкова трагич­но може да се случи. Разбира се, всички ние знаехме, че има здра­вословни проблеми, че ходи на различни про­цедури. Но той никога не говореше за това винаги беше на своя пост. В последните две седмици се наложи да преместим срещите си от понеделник във втор­ник тъкмо заради про­цедурите. Когато се чу­хме, само ми каза да му донеса локум от Турция.

 И аз му донесох, но никога не успях да му го дам“, завършва през сълзи Драго.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Желанието на Хачо Бояджиев бе да почине за един ден!"

  1. dating site   02.08.2019 at 0:25

    If you would like to improve your experience just keep visiting this website and be updated with the latest news update
    posted here.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *