50 000 лв. платени за събличането на Ивайло Петев

Петев позира с шалче и екип на „Левски", като още не знае каква брутална гавра със събличане му готвят гамените
Петев позира с шалче и екип на „Левски“, като още не знае каква брутална гавра със събличане му готвят гамените

  Акцията по опозоряването на кандидата за треньор на „Левски“ Ивайло Петев и отстраняването на спортния директор Наско Сираков е била платена с 50 000 лева! Това съобщи източник от „Герена“, наясно с мръсните игри във футболния клуб. Заподозрян като поръчител е шефът на управата Иво Тонев.

Само за два дни комбинативният началник успя да се отърве от Сираков, от бившия треньор Славиша Йоканович и гласения за негов заместник Ивайло Петев. Проформа и Тонев си подаде оставката, но с условието, че остава да строи стадиона. Акцията била внимателно планирана още миналата седмица твърди нашият източник. За да се предизвика криза в „Левски“, на няколко футболисти било подшушнато да не се натягат срещу „Локо“ (Сф). Мачът завърши 0:0, а след него треньорът Йоканович заяви в прав текст, че някои играчи даже не са изпотили фанелката.

Още същата вечер Иво Тонев взел да подмята на Тодор Батков и Наско Сираков, че „Левски“ не върви и сърбинът е този, който трябва да опере пешкира. Той вдигнал Йоканович на мерника си още когато треньорът взе да реве, че са го излъгали и не му купуват нови играчи. Така дните на сърбина вече били преброени.

Батков и Сираков обаче настоявали за нов треньор на „Левски“ да вземат Ивайло Петев.Това хич не се харесало на Тонев. Публична тайна е, че именно той и протежето му от скаутското звено Дончо Донев въртят трансферите и комисионите от тях.

Качулати Фенове разсъблякоха треньора на "Левски" и го изгониха от пресконференцията
Качулати Фенове разсъблякоха треньора на „Левски“ и го изгониха от пресконференцията

За Петев обаче било сигурно, че ще иска да се снабдява с нови играчи през импресариото Лъчезар Танев. В същия лагер е и Наско Сираков, бивш партньор на мениджъра в „Танев, Сираков и ко“. Така калимерата с процентите от трансфери щяла да замине в друг джоб. Тонев привидно отстъпил и уж се навил за Петев.

В понеделник обаче щурмовата бригада от лумпени в сектор „Б“ била поставена в бойна готовност да осуети назначението и да изгони Сираков. Последният вдигал кръвното на шефа Тонев с непрекъснатите си подмятания, че в „Левски“ не купуват футболисти, а харчат само за ремонта на стадиона. „Тази война върви около два месеца и беше ясно, че Сирака ще изгърми.

Работата е в това, че досега фирми от кръга около Тонев плащаха по 25 000 лв. на феновете всеки месец за хореография и охрана от стюарди на мачовете. Така ги научи още преди години Тодор Батков, само че в момента не той дава парите в „Левски“. Наскоро дори им купиха и нов автобус“, твърди още източникът ни.

Последните два месеца обаче парите не били превеждани по указаната от феновете сметка. Отначало от бригадата за мокри поръчки се заинатили и си поискали парите. В крайна сметка се стигнало до споразумение, че срещу акцията ще бъдат платени забавените 50 хилядарки.

Намерил се и подизпълнител, който да организира покушението. Според слуховете, идващи от хора от обкръжението на Наско Сираков, ставало въпрос за люлинския бос Пацо Килията, който имал зъб на Батков. Участие взели и хора от бандата на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки. Зет му Даниел Боримиров беше спортен директор на „Левски“ до лятото, когато Батков и Сираков го изпъдиха

Ивайло Петев гавра събличане„Ударната, група е била от най-отявлените хулигани от агитката. Избирали са ги най-вече от подразделението „South Division“. Част от тях притежават разрешителни за охрана на „Герена“ като стюарди“, разясни полицай от СДВР, запознат с типовете от южния сектор на стадион „Георги Аспарухов“.

Гамените били инструктирани да изхвърлят Ивайло Петев и публично да нападнат Наско Сираков, че съсипва „Левски“.

„Събличането на Петев е станало спонтанно, но се оказа добро хрумване“, коментират на „Герена“. Под натиска на феновете и двамата напуснаха „Левски“, така акцията се увенча с небивал успех. Случайно или не, ден след това националният фенклуб на „Левски“ с шеф Владимир Владимиров – Гугутката застана зад хулиганите. Нещо повече – фенското формирование стовари вината върху Наско в специална декларация. Тонев пък бе изкаран полезен човек и спасител, който трябва да остане в „Левски“ на всяка цена.

„След Наско Сираков идва ред за изгонване на Тодор Батков“, казват още агентите ни от „Герена“. На книга адвокатът все още се води мажоритарен собственик на футболния клуб. За никого не е тайна обаче, че вече две години „Левски“ е в ръцете на Тонев и още няколко бизнесмени като него от обръча около бившия премиер Бойко Борисов. Оттам идвало финансирането за отбора, макар и с позатегнато кранче след провала на ГЕРБ на последните избори. Батков от доста време бил притискан да им продаде „Левски“, но на смешна цена. „Той обаче има документи, според които футболният клуб му дължи над 20 млн. лева и не иска да се предаде току-така“, казват още от клуба. Затова другата цел на акцията била да ударят и по реномето на адвоката. Самият той заяви, че вече му писва и е готов да се маха.

 

Наско Сираков
Наско Сираков

Съпругата на треньора му наредила да се маха

Опозореният и публично съблечен от футболни хулигани Ивайло Петев искал да остане на „Герена“! Това съобщи негов близък. Жена му Юлия обаче го изкомандвала от Ловеч да си събира багажа и да се маха по най-бързия начин от неприветливото място.

След покушението Ивайло Петев заяви на собственика на „Левски“ Тодор Батков, че е готов да води отбора. „Не ме е страх, знам, че тези са платени клакьори“, заявил нароченият за „чорбар“ треньор.

Батков му обещал пълна подкрепа и дипломация сред запалянковците. Точно тогава обаче се намесила съпругата на Петев Юлия. Разстроената женица се развикала по телефона, че мъжът й е луд да седи и една минута повече в „Левски“.

„Какво искаш, тези да те убият ли?“, плачела на висок глас госпожа Петева. 13-годишната им дъщеря Полин също се разкроила от покушението срещу баща й, който пострада без никаква вина. В крайна сметка треньорът се обадил на Батков и заявил, че е по-добре да си тръгне.

 

Илиана Раева
Илиана Раева

Илияна кълне превратаджиите

Люти клетви хвърли жената на Наско Сираков Илиана Раева по гамените, нападнали мъжа й и гласения за треньор на „Левски“ Ивайло Петев. Шефката на художествената гимнастика заяви във Фейсбук, че превратът е бил платен. „Безсрамници, кой ви прати? Кой ви плаща? Чий е ПФК „Левски“? Къде живеете, в какво превърнахте този отбор? Срам, позор! Подготвени фенове-клакьори!“, реве Сираковица.

По-интересното обаче е, че след това се обръща в първо лице към някой от „Левски“. Твърди се, че става дума за Иво Тонев или някой над него в политическата йерархия.

„Доволен ли си от „величието си“? Наистина ли реши, че можеш да моделираш живота и съдбите на хората? Наистина ли си помисли, че можеш да променяш божиите изисквания?“, кълне още Илиана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *