Хитрият Брендо криел дрогата в бутилки с вино!

Евелин Банев - Брендо

  Наркобаронът Евелин Банев – Брендо е зареждал част от Европа с кокаинови доставки чрез износ на вино, произведено в избата му „Славейково”. Това разкриват столични антимафиоти, позовавайки се на данни от партньорски служби за сигурност.

Гангстерът от Тополовград придоби винарната край град Елхово преди 4 години, а крайната му цел очевидно не е била да произвежда и бутилира качествено вино, а да препира пари от наркотрафик и да пласира дрогата си, ползвайки като „тапа“ бутилките с гроздов еликсир.

В наркоорганизацията на Брендо имало няколко технолози, които изкарали продължителен стаж в Перу и във Венецуела, за да се научат да втечняват кокаина и да го смесват във виното, а след това да го извличат по химически път. Така от една бутилка вино се добивало около 300 грама кокаин. Пратките с, кокаиново вино били предназначени основно за Великобритания, както и за Франция.

През есента на 2009-а Брендо замалко да бъде заловен като организатор на кокаинова пратка от 70 000 бутилки бяло вино. След като доставката „паднала“, гангстерът от Тополовград спешно прехвърлил изба „Славейково“ на офшорната фирма „Вернал Трейд Лимитид“, регистрирана на Британските вирджински острови. Столични криминалисти обаче издават, че до броени месеци и Франция ще поиска екстрадиция на Евелин Банев по обвинение за трафик на дрога.

Мафиотът, който неотдавна бе осъден на 7,5 години затвор за пране на 21 милиона лева, е подсъдим в Италия за трафик на 40 тона кокаин, а властите в Румъния се готвят да му повдигнат обвинения за внос на 500 кила бял прах, влезли в северната ни съседка през пристанището в Констанца.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *