Хванаха журналиста Васил Иванов с боеприпаси на летище София

Васил Иванов

  Васил Иванов, който освен със скандалните си репортажи е известен и с панаирите в личния си живот, бил спипан с патрони за боен пистолет на Терминал 2 на летище „София“. Мунициите предизвикали паника на аерогарата и се наложило самолетът, с който щял да пътува журналистът, да бъде задържан за около час и половина. Инцидентът станал преди 3 години, когато водещият имал воаяж до Берлин.

Васил трябвало да лети до немската столица, за да получи награда за разследваща журналистика. Когато му чекирали багажа обаче, рентгенът показал, че в раницата до лаптопа му има и бойни патрони. Веднага била привикана Гранична полиция, която да установи дали пък Иванов не се е подготвил да извършва терористичен акт в небето.

Патроните били купени за пистолета на Васил, но когато се снабдил с тях, той ги сложил в един от джобовете на чантата и ги забравил за дълго. След време в същата раница сложил и багажа си за Берлин, без да се усети, че там има муниции.

„Докато го изпращах, си говорех с мои приятели, които работят на аерогарата. И по едно време един от тях идва и ме пита: „Абе, твоят колега шегува ли се с нас? Поставя ни на изпитание ли?“. А то какво станало – Васил се качил горе, чекирал се, но в една чанта бил забравил някакви ловджийски или кой знае какви патрони от година. Багажът му минал на рентгена и се видели боеприпасите. Настанала суматоха, защото първата реакция на всеки митничар или граничен полицай, знаейки кой е Васил Иванов, е да си помисли, че ги провокира и че в този момент някой отстрани ги снима“, разказва водещият на „Календар“ Ники Дойнов.

Докато на аерогарата установят защо в багажа на журналиста има патрони, полетът до Берлин закъснял с цели 90 минути. За късмет на Васко инцидентът станал на софийското летище, а не в чужбина, където никой не го познавал. Иначе като нищо щял да си отвиси зад решетки.

„Съставиха ми акт за 1500 лв. заради закъснението на полета. Обясних, че това са забравени патрони. Какво бих могъл да направя с тях, като нямам в себе си пистолет? Но добре, че ме хванаха в София, а не в Германия. Дори когато кацнах, се обадих на главния секретар на МВР Калин Георгиев и му казах да благодари на момчетата от „Гранична полиция“. Ако не бяха те, в Берлин щяха да ме скъсат от арести“, разказва скандалният журналист.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *