Халфът на Славия Чавдар Янков пропада – смесва дрогата с алкохол!

Чавдар Янков започна е пиянските изцепки още като играч на „Хановер“, продължи с тях и в Ростов, а сега ги практикува и докато се възстановява след поредната контузия

  В „Славия“ са сериозно притеснени заради клюките, които обхождат стадиона последните дни. Асът на „белите“ Чавдар Янков се е поддал на инкриминализирани опиати и високоградусови напитки, които са напът да провалят окончателно кариерата му.

А тя забуксува наистина сериозно в последно време. Бившият национал, който е и юноша на най-стария столичен клуб, пропусна есенния полусезон заради тежка контузия в коляното, която наложи операция в края на ноември.

Янков получи травмата преди 3 месеца в двубоя с „Локомотив“ (София) и оттогава не е играл за Славия. Заради постоянно съпътстващи го контузии иначе талантливият футболист не успя да направи запомняща се кариера в чужбина, където игра последователно за „Хановер“, „Дуисбург“, „Ростов“ и „Металург“ (Донецк), и бе приютен на „Овча купел“ от Венци Стефанов.

Именно преследващият го карък тласнал футболиста към двата най-големи порока.

Залитнал по чашката още докато играеше в германския “Хановер” покрай съотборници, често беседващи с алкохола. Заради пристрастеността си към твърдите напитки Янков дори имал вземане-даване с местната полиция, след като бил заловен да шофира в нетрезво състояние непосредствено след победата над „Рот-Вайс“ (Аален) в първия кръг от турнира за Купата на Германия. В малките часове ченгетата забелязали мерцедес А класа, неспрял на червен светофар. При проверката зад волана се оказал наш Чавдар, който предната вечер изиграл страхотен мач и дори асистирал за един от головете. Дрегерьт отчел над един промил алкохол в кръвта на футболиста, заради което веднага му била отнета шофьорската книжка.

Талантът не успя да се отърве от порока си и в Русия, а престоят му в местния „Ростов“ приключи с пиянски скандал. Заобиколен от донските казаци, известни с това, че носят на зверско надпиване, халфьт дори засилил влечението си към алкохола.

От руския клуб Янков бе наритан заради нарушаване на спортната дисциплина. Лично генералният директор Юрий Белоус взе решението след разкритието, че българинът се е запил с бира в лоби бара на хотел „Краун Плаза“ в Минск след срамната загуба на националния ни отбор от Беларус с 0:1 в контролен мач. „В „Ростов“ искаме здрав колектив, а с пиянски скандали не се прави команда“, рече и отсече тогава Белоус, за чийто тим Чавдар изигра общо 25 мача и вкара два гола.

Завръщането в „Славия“ окончателно изиграло фатална роля за деградацията на бившия национал. Последните месеци Чавдар Янков редовно осъмвал в „Царско село“, известен като място за плътски прегрешения и оргии.

Редовно ползващи комплекса столичани се кълнат как футболистът напускал мястото мъртвопиян или подкрепян от свои приятели, или зад волана на колата си, като е цяло чудо, че още не е повторил инцидента от Хановер и из столичните улици.

В къщичките, които футболистът и компанията му наемали, камериерките на комплекса редовно откривали следи от леки наркотични вещества.

„Ако Чавдар продължава в същия дух, най-много скоро да сложи преждевременно край на спортната си кариера. То не може да къркаш като смок и да имаш претенции, че си професионален футболист“, коментират от най-стария столичен клуб.

Заради тези клюки, които достигнали и до ушите на Велислав Вуцов, бъдещето на Янков в „Славия“ е под сериозна въпросителна. Треньорът на „белите“ се е заел да прочисти отбора. На 90% е сигурно, че метлата ще достигне и до Чавдар, който бил обявен от Вили за дебел и ненужен.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *