Стефан Диомов бясно защити Тони Димитрова

Стефан Диомов

  Статия за неразбории на фестивала „Бургас и морето“ предизвика композитора Стефан Диомов да се изправи в защита на Тони Димитрова, която всъщност не беше нападана. Бяха бранени интересите на цялата музикална гилдия от местния национализъм на бургазлии, за който самата Тони Димитрова няма никаква вина, освен това, че живее в Бургас и пее най-вдъхновено за морето.

В телефонния разговор маестрото заяви, че победата на Тони в интернет селекцията за 10 най-любими песни през годините била извън всякакво съмнение. В десетката имало класирани цели песни от репертоара й. Но в ретроспективната извънконкурсна вечер щяла да прозвучи само „Ах, морето“, а другите щели да отпаднат въпреки вота на публиката. За да не бъдат обвинени в шовинизъм, каквото на практика се получи, местните приели този регламент – да се зачете само най-високото й постижение на всеки певец, класирал се с повече от една песен.

Диомов и Тони Димитрова

„Така например се освободи място за песента в изпълнение на Роси Ганева, както и за други песни“, допълни композиторът, когото по погрешка мнозина смятат за автор на „Ах, морето“. Диомов е автор на повече от 20 песни за Тони Димитрова, но „Ах, морето“ е на композитора Стефан Маринов. „Трябва да сме благодарни на община Бургас, че продължава да прави с любов този фестивал, който е последният голям пристан на мелодичната поп музика“, сподели още Стефан Диомов.

Община Бургас отговори любезно и акуратно, но твърде общо на въпросите по повод парливите теми относно тазгодишното издание на фестивала. Например на запитването кой набута младия певец Ники Манолов сред селекционерите на конкурсните песни, отговорът беше, че бил талантлив. Изключително спорната кандидатура на Дони като председател на селекционното жури също не била за притеснение. Започнаха обаче, да пристигат записи на декласирани песни, които звучат 100% в романтичната стилистика на фестивала. Авторите им твърдят, че са жертва на журирането на Дони, на когото мястото изобщо не било на този форум.

Гергана Илиева, ръководител на организационния екип на фестивала, уверява в имейл, че все още не е оповестено какъв ще бъде точният състав на журито, т.е. председателството на Дони на финала е под въпрос. „Бургас и морето“ ще се проведе само в един конкурсен ден на 28 юли. Да видим!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Стефан Диомов бясно защити Тони Димитрова"

  1. Левски   14.07.2012 at 8:04

    Няма по-безспорна,от кандидатурата на Дони,за жури.Не пишете глупости!

    Отговор
  2. Иван Иванов   14.07.2012 at 17:44

    Ако беше малко по-умен(Диомов), щеше да си замълчи. Всъщност той не е глупав, той просто е нагъл. По такъв начин да защитаваш протежето си е тъпо, щото на всички става ясна заверата. Ти на мене първото място на конкурса(Тони е член на журито, ако някой не знае и с нейна помощ, всичко свястно бе изгонено), пък аз на тебе „най-добрата“ песен за 30-тата година на фестивала.

    Елементарно Уотсън!

    Ама следващите години ще си бъдат само тези двамцата, на така наречения „конкурс“, ако въобще има такъв конкурс. От такива като него полза няма.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *