Свидетелят по “Октопод” Пламен Устинов, умъртвил кучето и стрелял гълъбите на съседите

Пламен Устинов

Основният свидетел по делото „Октопод“ Пламен Устинов и неговата съпруга Ангелина са подложили на жесток тормоз през последните години тетевенското село Глогово. Любимецът на прокурора Костов застрелял гълъбите на съседите си и умъртвил малкото кученце на дъщеря им. Момиченцето изпаднало в шок.

Тези брутални изцепки на Устинов са стигнали до прокуратурата в Тетевен. Засега, от жалбите на потърпевшите няма никакъв резултат.

Скандалите започват през май 2009 г., разказват Елена Георгиева и Устин Асенов. Тогава Пламен, подстрекаван от съпругата си Ангелина, ядосан влиза в двора им и удря Устин по лявото рамо с мотика. „Простих му – казва потърпевшият, – все пак сме съседи, реших, че не е хубаво да стигаме до съд“.

Мирът между комшиите не продължил дълго. През август 2010 г. отново започнали скандали. Пламен Устинов и съпругата му Ангелина вдигнали мерника на четири гълъба, които отглеждали в съседния двор. Голямата кавга пламва на 14 август 2010 г. Ангелина хвърля камъни по покрива на Елена и Устин, за да прогони гълъбите им. Когато Пламен се връща от лов, тя го пресреща и започва нещо да му шепне на ухото, припомнят си в Глогово. „Пламен вдигна пушката и започна да гърми по птиците – разказват Елена и Устин. – Три пъти стреля и уби три гълъба. Били му пречили.

Закани се, че както ги е застрелял, така и нас ще ни убие. Имал пари и като ни затрие, щял да ни изплати! Извикахме полиция. Дори и пред полицаите Пламен се закани, че ще ни изсели, щял да дойде у дома и да ни смачка. В същото време жена му Ангелина викаше пред къщата ни да излезем, за да ни застреля и нас. Тези хора нямат страх от нищо!“

Полицията взела пушката и разрешителното на свидетел номер едно по делото „Октопод“. В същото време Пламен Устинов продължавал да крещи, че има пари и ще си купи още сто пушки.

Само ден по-късно той влязъл в двора на комшиите и грабнал малкото кученце на дъщеря им Алексеандиния. „Детето ни има проблем с говора и трябва да го пазим от стресови ситуации – разказват родителите. – Устинов обаче умъртви кученцето й буквално пред очите й.

Тя започна да пищи, а от носа й потече кръв.

Съседите пишат жалба до прокуратурата. Обясняват, че са притеснени от факта, че Устинов държи в дома си карабина. „Тя се ползва съвсем демонстративно и от непълнолетния му син Стамен“, допълват те.

В отговор на страховете си получават резолюция, подписана от прокурора Николай Пончев от Тетевен. Според магистрата били извършени „профилактични мерки от компетентността на МВР“, но нямало данни за „унищожаване на чужда вещ“, затова и преписката се прекратявала!? Излиза, че свидетелят по „Октопод“ е бил прав, когато се е хвалел, че нищо не могат да му направят.

Недосегаемият Пламен Устинов продължава и досега да тормози съседите си. Любимото му развлечение напоследък било да стреля по кучета и котки из Глогово, разказват притеснени местните хора.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *