Николета съди вестника, тиражирал снимката на щерка й

Николета не склонила на молбите на медията да оправят конфликта си извън съда

  Дързостта да предизвикат сензация ще излезе доста солено на журналистите, публикували снимка на малката Никол Валери Божинова без позволението на родителите й Николета и Валери. Плеймейтката и футболният национал са завели иск за нарушаване на личните им права срещу ежедневника, отпечатил на първата си страница лика на дъщеря им.

Най-коментираното светско бебе в България се появи на вестникарска хартия няколко дни след раждането си на 1 април, фотосът на момиченцето бе направен в родилното отделение на столичната болница „Света София“, където с майка си престояха цели две седмици.

Малката Никол Валери Божинова

Първоначално младите родители се усъмнили, че първият фотос на детето им е достигнал до медията с помощта на продажна санитарка, любезно услужила срещу подкуп от 50-100 лева.

По молба на Николета ръководството на „Света София“ извършило вътрешно разследване, в което обаче не била доказана вината на нито една от санитарките или сестрите, имали достъп до известната родилка и невръстната й дъщеричка.

Стигнало се и до преглед на записи от камери. Чрез тях бил установен наглецът, позволил си да заснеме бебето Никол. Оказало се, че с измама журналистка на въпросната медия получила достъп до отделението, в което лежали Николета и дъщеря й. „Излъгала, че е близка на една от родилките, посочила и конкретно име. Такава наистина имало и без да се усъмнят, сестрите я пуснали. По-нататък историята е ясна…“, казват близки до семейство Божинови.

Претенциите им към издателите на ежедневника са не само за тиражирането на лика на дъщеря им, но и за разпространяване на лични данни. Адвокатите на Николета са сигурни в успеха си в предстоящото дело, ще сигнализират и Агенцията за закрила на детето.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *