Изп.-директор на “СПАРТА 2000” – Ирен Ангелова: Откраднаха ни 8 млн. лв.! ИНТЕРВЮ

Ирен Ангелова
Ирен Ангелова

  Ирен Ангелова е изпълнителен директор на „Спарта 2000″ АД, която стопанисва басейна “Спартак” до 2010 г. Г-жа Ангелова се обади в редакцията след публикация в пресата от миналата седмица, от която стана ясно, че комплексът се руши, а спортен клуб „Левски“ е воден към фалит.

– Госпожо Ангелова, 20 години сте участвали в менажирането на комплекса. Защо смятате, че той ще бъде унищожен?
– Разбрах от пресата, че комплексът дължи 500 000 лв. През 1998 г. той също бе затворен заради задължения към „Топлофикация“ от няколкостотин хиляди лева. „Спарта 2000″ плати всички задължения и инвестира 10 млн. лв. за гражданите на София, както се изразява госпожа Йорданка Фандъкова.

– Стоян Хранов твърди, че става дума за 8 млн. лв.
– Нека господин Хранов да върне тези 8 млн. лв., а останалите 2 млн. ще коментираме.

– Защо лично г-н Стоян Хранов трябва да върне парите?
– Да се разберат с Цветан Цветанов.

Стоян Хранов
Стоян Хранов

– Защо пък Цветан Цветанов?
– Защото Стоян Хранов се разхожда и обяснява, че Цветан Цветанов е ограбил инвеститора. Но инвеститорът има договор със Стоян Хранов, а не с Цветанов. Ако Хранов има някакви отношения с Цветанов, да си иска парите от него.

– Какво мислите за сегашния мениджмънт на комплекса?
– Притеснявам се, че се повтаря моделът отпреди 1998 година, когато комплексът фалира. Тогава на отделни неслучайни хора се раздаваха безвъзмездно или на занижени цени спортни площадки, за които не се плащаха дори консумативите.

– Сега там работат Стоян Стоянов и Илиана Раева.
– Недай боже да се окаже, че те, като членове на Управителния съвет на „Левски“, са приложили същия модел отпреди 1998 г. и са си раздали комплекса.

– Защо не си търсите парите по съдебен път?
– Завели сме дело срещу спортен клуб „Левски“. Отделно спечелихме друго дело, с което доказахме с експертизи, че сме направили инвестиции за милиони. Предстои да заведем и други дела, някои от тях наказателни срещу конкретни лица. Наели сме адвокатска кантора в Брюксел, която ще ни води делата в Европа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *