За пръв път! Съдят болница за нехуманно отношение!

Мизерията цари в болниците у нас

В момента ставаме свидетели на истински прецедент в България. Пациенти ще съдят лечебно заведение за лошо отношение и условия, а не заради проблеми в лечението или медицинска грешка.

Делото е планирано от наследниците на починал пациент, като мотивите им са за нанесени неимуществени вреди в резултат на нехуманното отношение към пациента. Провинилото се лечебно заведение е Университетската болница в София, съобщават от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Оказва се, че докато е бил пациент в лечебницата, човекът е получил инсулт и е бил … връзван с колани за леглото! Скандалният случай потресъл роднините му, освен това стаята, в която е лежал е била с много лоша хигиена и в лошо състояние. Пациентът не е могъл да се храни сам, но никой не му помагал, нито се грижел за елементарните му хигиенни нужди.

Освен това, роднините му са видели в супата му да плуват … хлебарки. Дори прилагат снимки като доказателства за техните твърдения. Близките на покойния пациент ще искат 20 000 лева обезщетение от болничното заведение.

Това е първият подобен иск в България, като с него се претендирало нарушение на правата, гарантирани от Конституцията, Всеобщата декларация за правата на човека и Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, смятат от организацията за защита на пациентите.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/g39ncUOb_c8

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "За пръв път! Съдят болница за нехуманно отношение!"

  1. Калина   31.08.2012 at 12:24

    Болниците и зъболекарите могат да дадат материал за такива криминални и античовешки престъпления. Които кой знае защо се считат за нещо нормално. Те трябва да бъдат разследвани и да плащат глоби или да са в затвора. Медицината и зъболекарството са професии с индивидуално отношение към пациента. Напротив те взимат парите и цитират 2 изречения от книгата и те чакат следващия път пак да дойдеш да отвориш вратата с пари. В Шейново например са такива тълпи приждат на 15 минути по 4 човека пред кабинетите. Доктори вкарват през това време, без да чакат още 1 човек тяхна дъщеря или сестра. Казаха ми понеже такава болница в България била само една, какъв е този абсурд това е аборигенщина куцо и сакто се навря в тази болница, направете повече болници, писна ми да се блъскам навсякъде и да ми късат дрехите, уж сме намалили бройката на населението. Отидох там с надеждата да получа помощ за хроничните проблеми, които имам и какво след 6 пъти ходене пред кабинета на Доктор Китанова ми направиха абразио, не тя други доктори не съм избирала екип. След това аз исках да получа насоки за по- нататъшно лечение и 100% излекуване. След второто ми посещение след интервенцията сестрата ми казаза „Ама вие колко пъти ще идвате“, самата Докторка даже не ме покани да седна и ми каза намръщено: :“Последващите операции може и в кварталната поликлиника да ги направите“. Колко кабинети съм обходила за гинекологични проблеми, навсякъде с парите напред. Никъде не получих 100% лечение, сама постепенно натрупах необходимите знания и се излекувах. С елементарни медикаменти, много по- евтини от операциите и хистероскопията, които докторите ми предлагат. Но на тях не им е изгодно да лекуват хората с лекартсва, защото няма кой да им дава пари за скъпите операции и хистероскопия, от които издържат частните си клиники. Така се прави бизнес с желанието на човек да е здрав. Да си оправи зъбите, да не говорим за некадърното правене на зъбите и после трябва да ходиш на друг зъболекар да ти преправя това, което предишния е претупал. И да дадеш отново тлъста сума. Чудя се за какво е тази Здравна каса и осигуровки, които плащаме като повечето лекарски кабинети и болници не приемат с направление, а пък и самите направления едва се дореждаш да ги вземеш, личният лекар ги дава много трудно. Горките хора едва кретаме тук надявам се на помощ, която да даде така нужната любов и грижа. Да се чувстваме спокойни и деца на страната си.

    Отговор
  2. Стамат   31.08.2012 at 13:02

    Ако ти поискам ще ли ми дадеш? Ще ти дам, ако имам какво. Лекарите и зъболекарите са длъжни да изпълняват задълженията си срещу заплатата си, не да искат пари от клиентите си. На мен никой не ми дава пари в пликове в работата, но съм длъжен да изпълнявам задълженоята си. Ако не си върша работата качествено ще ме изгонят, би трябвали да изгонят и лекарите, които не си вършат качествено работата.

    Отговор
  3. Илиана   06.09.2012 at 12:22

    Същото отвратително и унизително отношение към болните пациенти в неврологията в Бургаската болница ни възмути преди пет години.Бяхме на почивка на морето,когато баща ни получи инсулт.В Бургаската болница беше ужасно,лазеха хлебарки по приборите,стените и въобще навсякъде в неврологичното отделение.Отношението на персонала към нас също беше лошо,студено и безсърдечно.Но като влязох в стаята на сестрите видях същата мизерия.По масата трохи,парчета диня…Мизерията измъчва и лекуващи и болни.За близките пък да не говорим.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *