Божидар Томалевски който се набута в стола на проф. Вучков е издирван от Интерпол

Божидар Томалевски

  След като всезнаещият Юлиан Вуч­ков напусна медия­та на Сашо Диков и се настани в далеч по-рейтинговата те­левизия ТВ 7 с цели две предавания, на кожения му фо­тьойл се намърда лидерът на почти никому неизвест­ната партия „Друга­та България“ – Бо­жидар Томалевски. Той се оказа доста странна птица със солидна криминал­на закваска.

 Майката на пиш­ман политика е лежала в една ки­лия с царица Костадинка. След ти­хата революция у нас тя основала фирмата за чисто­та „Василка“ и се провъзгласила за финландска гра­финя, съскат злите езици.

 Кой всъщност е Божи­дар Томалевски, известен и като Дарио Томалети? И защо международният аферист, който твърди, че има купища пари зад гър­ба си и успешен бизнес в чужбина, предпочита да се метлее в родната си татковина са въпросите, на които потърсихме отговор.

 Оказва се, че Божидар Томалевски е наследил авантюристичния си ха­рактер, както и калпазанщините от майка си Ва­силка. Десетилетия преди да замине за Финландия, където се води щастливо омъжена за изкукал и 30 години по-млад от нея аристократ, хубавицата от Златица попада в полицей­ските хроники.

 В края на 70-те години тя дори лежи в Сливенския затвор, барабар с царица Костадинка, съпругата на арестувания цигански бла­городник Кирил Рашков. Естествено, провиненията й са дребни измами, а на моменти дори и джебчийство. Богатото следствено досие не пречи на опере­ната нашенка да посрещне зората на демокрацията като истинска дама. 

Проф. Юлиян Вучков

  Мнозина си спомнят, че в началото на демокрацията тя се разхождаше важно из софийските ресторанти, накипрена във фамозно дълго палто от норки. Ре­гистрира дори и своя фир­ма „Василка“, която предлагаше всякакви услуги за почистване на домове и офиси. Не пестеше пари за телевизионни реклами и протяжни интервюта, в които обясняваше, че е ма­дам, дошла от Великия За­пад. Логореята е запазена марка за знатната особа, която обича да се фука със снимки, на които е рамо до рамо с цар Симеон в да­лечен Мадрид. Обяснява, че има кръвна връзка и с други аристократични фа­милии на Европа, но дока­зателства за това няма.

 Мама Василка или графи­ня Лучия Остерлунд, както предпочита да се предста­вя, дава мило и драго синът й Божидар да се развива в правилната посока. Имен­но тя спонсорира партия­та му „Другата България„, създаде му имидж, какъвто той няма и реши да го пра­ви телевизионен водещ в Канал 3.

 „Майка и син са страшна картинка. Василка слага сина си там, където прави нещо, за да е като тапата на бутилката. Да хвърчи надалеко. Въпросната гос­пожа често разправя, че има 5 висши образования, но всъщност е обикнове­на лаборантка.  Божидар – Дарио се хвали, че е завършил в Хелзинки маркетинг и менидж­мънт, но и това не е вярно. Те са двойка печени мошеници макар и комични като Алиса и Базилио от „Пинокио“. Лучия Остерлунд по рож­дено име и паспорт е Ве­села Димитриева. В Зла­тица й викаме Василка, по нашенски. И не е никаква графиня, фука се, че рабо­ти в Хелзингския комитет, което е смешно, защото тя вече е на 75, че и повече години. Добре, че се ожени за психично болен финлан­дец, та видя бял свят и се поотрака. Иначе си беше Василка, обикновена ромка“, връщат лентата на спо­мените жители на малкото градче.

 Божидар  Томалевски  е истинско авантюристично копие на знаменитата си родителка. В средата на 80-те отива във Финлан­дия, жени се за местна, прави й дете, а после запя­ва рефрена „Бягайте кра­чета“. Пуска котва в Унга­рия, където не остава сам за дълго време.

 Залюбва се с местна госпожица която за броени месеци произвежда в чин „госпо­жа Томалевска“. Ражда му се още едно хлапе. За съжаление и този брак не трае дълго.

 Дарио се развежда със „скандале гранде“ и се прибира в родината, на­метнал шал, където подхваща „сериозен“ биз­нес. С връзки в Столична община успява да взе­ме кино „Мария-Луиза“. Такава дейност развива в него, че видът му става все по-занемарен с всеки изминал ден, а вечер стените на сградата приютя­ват десетки нар­комани и мургави жрици на плътските удоволствия. Той сами­ят е обвинен в наркотрафик и е опандизен, но за крат­ко. Измъкват го връзките на мама Василка и пак те го изстрелват на дълга почивка в далечен Параг­вай.

 Връщайки се в родина­та, Божидар Томалевски, както се е прекръстил мо­шеникът, е пребит почти до смърт от българските си съдружници. Оживява в „Пирогов“ като по чудо.

 Нашият герой е нади­плил няколко паспорта с различни имена и ги ползва в зависимост от случая и държавата, в която се намира. Оби­ча да се представя като италианец, не само за­ради мургавия си цвят на кожата, но и заради звучността на „жабарското“ си име – Дарио Томалети. Често полици­ята и Интерпол го издир­ват като Томалети, защо­то доста договори за бизнес, в това число и скандалната покупка на голф игрището в Поморие, са сключвани с европейската фамилия.

 „С такъв изпечен мо­шеник в ефира, горките врачки на Канал 3 са сякаш от Ордена на де­виците“, смеят се в кабеларката.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Божидар Томалевски който се набута в стола на проф. Вучков е издирван от Интерпол"

  1. Данчо   18.10.2012 at 9:30

    Това е доста „невинна“ информация. Чукнете в Гугъра и притечете за по-големите му афери.
    Как участва в „приватизацията“ на Балкан сиреч разграбването му
    Как прибра 2000 дка земя по 15 ст. декара от прочутия проект „голфигрище“ в Каблешкаво/Поморие,
    Как партията му бе регистрирана с два рейса хора на силовата групировка на Ангел Кабата от Бургас, как регистрира партията си да прави бизнес с нея. 2009 г. събира хора за мандатните си листи за участие в президентските избори и им иска по 10 000 лева от всеки да го сложи в листата. 36 мандатни района Х 3-ма души Х 10 000 лева = 1 080 000 лева и за 1 нощ стана милионер. Партията му не спечели и 0,0002%, но парите той не върна.
    Писа официално писмо в медиите до ББ да му даде министерско място. Но после като ББ не му удовлетвори желанията, почна да го „критикува“ в Канал 3
    Въпроса е не да ги разпространяваме, а да ги разобличаваме и да се питаме, как е възможно такива криминални да правят партия и се стремят към Парламента.
    Въпроса е не да ги Въпрос е не да ги разпространяваме, а да ги разобличаваме. И се питат как е възможно такива криминални да правят партия и се стремят към Парламента? Възможно е само в НЕправова държава- България

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *