Безумие! Съдът уважи жалба на Христо Порточанов от преди три години

Христо Порточанов

  Боби Михайлов е бил избран нелегитимно за президент на БфС на 30 януари 2009 г. Това постанови в сряда Апелативният съд по дело, заведено от  бившия президент на „Нефтохимик“ и „Нафтекс“ Христо Порточанов. Мустакатият бургазлия въртя Боби на шиш три години по всякакви видове съдилища и по всичко личи, че ще спе­чели. Последната инстанция е Върховният касационен съд, който обаче според юристи е по-вероятно въобще да не се занимава с обжалването от БФС. Така нещата във футбо­ла ни отиват към предсрочни избори наесен.

 Делото бе образува­но по иск на Христо Порточанов, който на конгреса на БФС през януари 2009 г. бе изваден като член на Изпълкома. 

След което маститият футболен бос атакува ле­гитимността на конгреса и оспори приетите от него решения.

 Тогава от името на Пор­точанов и останалите от Изпълкома била пусната молба за предсрочно им освобождаване за да се избере ново ръководство. Освен Портос, от Изпълкома бяха изритани още Стефан Орманджиев, Веселин Балевски, Николай Цветин и Иван Леков.

Боби Михайлов

  Бургазлията обаче опонира пред съда, че нито е искал да напуска БФС предсрочно, нито го е декларирал писмено. Портос ударил пред Темида и преизбирането на Боби Михайлов на същия конгрес.

 Ако решението остане в сила, ще се окаже, че три години БФС е упра­вляван от нелегитимно избрано ръководство. Според юристи обаче това е малко вероятно да мине на следващата инстанция.

 Скандалите около въпросните избори поч­наха още след гласува­нето. Пак под натиска на Порточанов се наложи съдията от Върховния административен съд Андрей Икономов да се оттегли от Изпълкома. Причината бе в закона за конфликт на интереси който забранява на магистрати да участват в управлението на орга­низации като футболния съюз. „Един ден ще ги махна всичките“, закани се Порточана тогава и засука мустак.

 Така най-вероятно наесен ще има нови избори в БФС, вместо в началото на следващата година.

 Все още не е ясно кой ще бъде кандидатът на опозицията. Христо Стоичков вече обяви амбициите си да застане срещу Боби Михайлов, но се очаква в крайна сметка да се присъедини към лагера на друг много по-сериозен кандидат.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *