Те се опитаха да убият Хитлер! Виж 15-те щури опита да бъде ликвидиран фюрерът!

Адолф Хитлер

„Какво ако?” и „Ако можехме да върнем времето” и да….убием Хитлер. Всички вероятно бихме желали да премахнем Хитлер, преди да успее да избие милиони хора. По време на управлението му е имало повече от 40 опита да бъде убит, но всички неуспешни…. А ако бяха успели? Много от потенциалните убийци са планирали атаките си съгласно с програмата на Хитлер, то неговата политика е била да живее „не регулярно”. Рутинно да избягва рутината, често отменяйки планове в последния момент.

Минутка в тоалетната
През 1929, четири години преди Хитлер да вземе властта и да основе Третия райх, войник планирал да хвърли бомба по време на една от неговите речи. Тъй като знаел колко са дълги, войникът решил да отиде до тоалетната и след това да взриви бомбата. За нещастие се заключил вътре и не могъл да излезе навреме, за да убие Хитлер.

Предателство на приятел
Една нощ през 1934 година някои от съветниците на Хитлер били обграден и застреляни, включително и най-добрият му приятел Ернст Ром. Когато поддръжници на Ром разбрали, те искали да отмъстят на Фюрера по пътя му към Мюнхен. Някак си той успял да ги убеди да не го правят и избягал. Те обаче решили да го причакат на по-нататък по пътя. В последния момент Адолф наредил на шофьора да поеме по друг път и се отървал.

Грешна идентичност
През 1935 служител на SS, Хайнрих Грунов решил да убие Хитлер. Въоръжен с пистолет, той се скрил на място, където колата на Хитлер намалявала, за да завие. Като наближили, Грунов излязъл, изстрелял три куршума в седящия на задната седалка, но се оказало, че е грешната мишена. По неизвестна причина Хитлер карал колата, докато шофьорът му седял отзад. Фюрерът избягал, оставяйки умиращия си шофьор и Грунов, който пък веднага се застрелял.

Преследване
През 1938, швейцарец на име Морис Баво имал безброй опити да ликвидира Хитлер. Отишъл в Берлин и разбрал, че Хитлер е заминал за Бавария. Взел влака за Бавария и научил, че току що Фюрерът бил заминал другаде. След това Баво отишъл в Мюнхен, но пък там се оказало, че Хитлер точно бил заминал за Бавария… Швейцарецът се отказал, но по-късно бил хванат от Гестапо, разследван и екзекутиран.

пред палатата на бирата

Изложение на бирата
Всеки ноември Хитлер присъствал на биреното изложение в Мюнхен. През 1939, дърводелец на име Елсер с проврял покрай охраната и заложил бомба в залата. Хитлер пристигнал и изнесъл реч, но по някаква причина тя била много по-кратка от предни години и той си тръгнал без да празнува. Тринадесет минути след заминаването му бомбата избухнала, убила 8 и ранила десетки.

Париж
През лятото на 1940, няколко германски офицери, служещи във Франция решили да убият Хитлер. Малко след като французите се предали, имало планове да се организира парад в Париж, на който да присъства Фюрерът. Офицерите решили да го застрелят, на трибуната, но в последната минута той отменил парада.

Втори шанс
През май 1941, същите офицери пак решили да убият Хитлер. Имало насрочен друг парад. Планът бил единият от офицерите да застреля Хитлер в главата. Ако това се провали, друг от офицерите да хвърли по него бомба. Пак като винаги, Хитлер подушил опасността и отменил пътуването си.

Бомба в самолета
През март 1943, двама офицери решили да взривят самолета на Хитлер по време на полет. Маскирали бомбата като две бутилки коняк, те имали намерение да дадат пакета на някой пътуващ с Хитлер, като помолили да бъде предаде в Берлин. Успели, пътникът сложил пакета в неотопляемо помещение и това повредило механизма на бомбата.

Самоубийствена мисия

Хитлер във Франция

По-късно през март 1943 година, офицер на име Рудолф фон Герсдорф трябвало да организира частна обиколка на Хитлер в Берлинския арсенал. Той мразел Хитлер и решил да го убие, чрез самоубийствен атентат. Планирал да вземе две бомби в джоба си, да прегърне Фюрера и да задейства експлозива. Хитлер пристигнал навреме, но за учудване на всички, напълно игнорирал офицера, минал покрай оръжията и излязъл, стоял само минута.

порнобомбата

Порно бомба
Най-странният опит за убийство. През 1944, шпиони решили да бомбардират планинския щаб на Хитлер, но с порнографски материали. Те се надявали „пуританът” Хитлер да ги види, да полудее и да се свърши сам. Помолили въздушните сили на САЩ за съдействие, но те блокирали глупавата идея.

Опит в щаба
Еберхард фон Брайтенбух бил друг офицер, който искал Хитлер мъртъв. През март 1944 той станал помощник на генерал, който организирал среща с Хитлер. Офицерът скрил пистолет в панталона си и планирал да застреля Хитлер, когато наближи. Въпреки, че Хитлер бил поръчал самолет за двамата и фон Брайтенбух бил допуснат до щаба, по-рано през деня Хитлер наредил никакви помощници да не се допускат. Отново се спасил.

Атака в хотела
През юни 1944, докато нацистки офицери и немски цивилни опитвали да убият Хитлер със скрити пистолети и експлозиви, американските въздушни сили планирали да изпратят B-17 да бомбардират баварските му щабове с тонове бомби. Планът запецнал след спор с британците как точно да се изпълни плана. Вместо това американците бомбардирали хотел в Милано, след като разбрали, че Хитлер е там, но той бил в Източна Прусия.

Валкирия
Най-известният опит за убийство на Хитлер е операция Валкирия. Германски офицер, Клаус фон Щауфенберг носел куфарче с две бомби през юли 1944 на конференция. Той успял да постави куфарчето под масата, близо до Хитлер. Друг офицер, обаче преместил куфара надалеч. След като избухнала бомбата, Хитлер бил защитен от масата и само леко наранен. Хитлер използвал случая да елиминира всеки, когото подозира и изпратил хиляди в концентрационните лагери.

Британците
През април 1945, британците най-накрая се решили да бомбардират планинските щабове на Хитлер. 350 бомбардировачи пуснали над 2 тона бомби, сградите били сринати със земята, но познайте къде е бил Хитлер.

Отровен газ
През февруари 1945 войната отивала на зле и един от доверениците на Хитлер, Алберт Шпеер решил да го убие. Той решил да пусне отровен газ във вентилацията на бункера на Фюрера. Точно тогава обаче Хитлер поставил охрана покрай вентилацията.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/FHtCaVtryiE

Още сензации:

loading...

9 Отговора за "Те се опитаха да убият Хитлер! Виж 15-те щури опита да бъде ликвидиран фюрерът!"

  1. Ники   01.06.2016 at 7:55

    Доста добре измислени планове.

    Отговор
  2. Pingback: prednisone dosage 5mg

  3. Pingback: amoxicillin vs cefdinir

  4. Pingback: can women take sildenafil

  5. Pingback: is generic dapoxetine available yet

  6. Pingback: tadalafil prices at walmart

  7. Pingback: generic aurogra

  8. Pingback: order ivermectin

  9. Pingback: is cialis covered by insurance

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *