Напълнели сте през отпуската? Ето как да отслабнете

Не само трябва да влизаме във форма за лятната си отпуска, но и след това трябва да свалим излишните килограми, които сме качили по време на почивката.

otslabvane-sled-lqtoto

Докато сме в отпуска се отпускаме, наслаждаваме се на приятни емоции със семейството си или с приятели. Спираме да броим калориите, не мислим какво ядем. Релакс, сладко, газирано, вечери с приятели, коктейли в баровете – няма как да не качим няколко килограма.

Разбира се, не трябва и да се вманиачаваме по отслабването след почивката. Пийте по 2 литра вода дневно, тренирайте, яжте много плодове, зеленчуци и риба. Така, според експертите, най- лесно се отслабва и се поддържа форма.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Много добър начин да влезем във форма след почивката са детокс диетите. Намаляваме порциите и приемаме храни, лесни за храносмилане, които лесно да изхвърлят токсините от тялото ни.

Бялата риба, бульоните, диуретичните чайове, сокове и плодове, като ананас и диня, са подходяща комбинация. Яжте зеленчуци два пъти дневно – на обяд и на вечеря. Изберете такива, които имат диуретично действие.

otslabvane-grupi-hrani

Яжте храни, богати на антиоксиданти, като зеле, домати, цитруси, горски плодове. Така по- лесно ще изхвърлите свободните радикали, натрупани през почивката. Яжте плод поне 3 пъти дневно. Избягвайте банани, грозде, смокини.

Вместо пържено и панирано, гответе на скара, фурна или на пара. Трябва да правите по 5 хранения дневно – закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Сутрин трябва да приемате най- много калории. На обяд също може да хапвате повече. Следобедната закуска да е 250 грама кисело мляко или един плод. Вечерята – да е много лека.

Закуската е най- важното хранене за деня и не трябва да се пропуска. След 8 часа глад и харчене на калории, за да спим, тялото ни е изтощено и трябва да му осигурим енергия. Включете в закуската си млечен продукт, като прясно мляко или кисело. Изберете плод. Няколко печени филии от пълнозърнест хляб. Към млякото може да добавите 1 с.л. овес. Включете и колбас, който да не съдържа мазнини. Ако не искате, заместете го с яйце.

Спортът и движението също са важни за отслабването. Ако трениране сутрин, трябва да сте закусили един час преди това. Ако не сте със затлъстяване, тренирайте следобед.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *