Как да ограничим захарта, без да страдаме

dieta-sladko

Захарта е сред най- лошите ни врагове, когато говорим за отслабване и изобщо за килограми. Ако искате да отслабнете, трябва да откажете захарта. Но как да го постигнете без да страдате? Предлагаме ви няколко практични съвета, за да можете така да я контролирате, че да не ви се налага да я изключвате изцяло от храненето си.

Тялото не изгаря калориите винаги в един и същ ритъм. През деня това се случва по- бързо, а през нощта – по- бавно. Затова, след като сте вечеряли, не си позволявайте да ядете нищо калорично. Особено захарни изделия.

Ето няколко съвета как да ограничите захарта в диетата си:

Избягвайте да пиете газирано или сокове. Замествайте ги с по- здравословни напитки като вода, чай или сокове, но домашно приготвени. Не купувайте сокове с добавена захар. Внимавайте и с т.нар. диетични напитки, тъй като се случва да съдържат захар.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zahar-dieta

Не пропускайте хранене. Спазвайте точен график на храненията. По- добре яжте по- малко, но по- често. Избягвайте да ядете между храненията. Ако ви се случи, нека да е някакъв сезонен плод.

Включете сложни въглехидрати. Храни като пълнозърнеста паста, пълнозърнест ориз, бобови, пълнозърнест хляб. Съдържат повече фибра и засищат повече.

Енергична и балансирана закуска. Добрата закуска е най- добрият начин да балансираме кръвната си захар, така че да е стабилна до обяд и да не ни създава проблеми.

Избягвайте стреса и нервите. В тези моменти сме най- склонни към посягане към сладкото. Когато ги усетим, ще свикнем да избягваме захарните изделия. За по- сигурно, не дръжте у дома такива храни, нито на работното си място.

Заместете захарта. Стевията и медът могат да ни помогнат да заместим захарта, която добавяме с кафето, чай или млякото си.

На ден трябва да приемаме по 1- 2 супени лъжици зехтин, както и по една шепа ядки поне три пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *