Как да излъжем глада, без да се натъпчем

balansirana-hrana

Редовното хранене по пет пъти дневно, без да пропускаме нито едно, е едно от основните правила, за да не ни напада глада. Здравословното и балансирано хранене не само помага да поддържаме тялото си във форма, но и ни предпазва от яденето между часовете за хранене, което води до излишен прием на калории.

1. Избягвайте храните в пакети. Яденето извън установените часове за хранене обикновено е калорийна бомба: пакет снакс, чипс, бисквити и пр. Не само добавят много излишни към менюто ни, но и водят до пристрастяване.
2. Плодове и зеленчуци. Засищат и са нискокалорични. Копърът намалява подуването. Целината е силен диуретик. Морковите и гроздето са много подходящи, когато гладът ни нападне. Ябълките засищат за дълго време, тъй като съдържат фибри.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

krasota-hranene
3. Още храни за спешни случаи. Сьомгата съдържа протеини и мастните киселини омега- 3, които ни засищат за повече време. Много подходящи са също спанака, маруля, гъби или тиква.
4. Напитки. За да не се тъпчете извън времето за хранене, изпийте чаша вода. Приготвяйте си лимонада от вода и лимонов сок, за да поддържате апетита и калориите под контрол.
5. Шейк. Може да ги пиете в 10- 10, 30 сутринта. Ето едно предложение: киви, ананас, спанак и няколко лимонови капки. Или шейк от ягоди с растително мляко и овес.
6. Малки и леки закуски. Като следобедна закуска хапнете чаша кисело мляко с малко натрошени ядки. Или половин сандвич от пълнозърнест хляб с маруля, домат, краставица и сирене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *