Изгаряйте калориите с тези 6 храни

otslabvane-gorene-kalorii

Да изгаряме калории чрез ядене? Звучи налудничаво, но е абсолютно вярно. Термогенезата е отговорна за този процес, при който тялото изразходва много калории, докато храносмила. Ето кои са тези храни:

1. Зеленчуци богати на фибри и с малко калории. Брюкселско зеле, броколи, карфиол и целина са сред най- подходящите зеленчуци, които да активират термогенезата и така карат тялото да изразходва повече калории.
2. Месо без тлъстини. Червеното месо без тлъстини, рибата и пилешкото без кожата са богати на протеини и изискват по- голям разход на калории при храносмилането. Метаболизмът ви функционира както никога, когато ядете тези храни. Те са важни за здравословното хранене, стига да не сте вегетарианец или веган.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

merluza
3. Вода. Въпреки че е течност, е изключително важна за изгарянето на калориите. Идеална е да активизира бавния метаболизъм.
4. Термогенни подправки. Лютата чушка, горчицата, чесъна, копъра, куркумата, джинджифила, канелата и репичките ускоряват работата на метаболизма. Разбира се, изберете си една от тях и я включете в някое от храненията, а не се тъпчете с тях.
5. Зелен чай. Едва ли чувате за първи път колко е полезен зеленият чай за метаболизма. Сам по себе си увеличава метаболизма и изгаря калориите.
6. Кокосово масло. Съдържа полезни мастни киселини, които тялото лесно използва, за да получи енергия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *