4 съвета, за да се справим със затлъстяването

navitsi-napalnyavane

Заради заседналия начин на живот и неправилното хранене, много хора страдат от наднормено тегло и затлъстяване. Това причинява и редица други проблеми със здравето, като висок холестерол, проблеми със ставите и високо кръвно.

Предлагаме ви няколко много полезни съвета, които ще ви помогнат да се справите с излишните килограми:

1. Спете по 8 часа. Липсата на сън повишава производството на кортизол (хормонът на стреса) и дебалансира производството на другите хормони. Това ни прави склонни към напълняване. Ако имате проблеми със съня, вечеряйте поне 2 часа преди да си легнете, вземете вана с хладка вода и няколко капки етерично масло от лавандула.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

napalyavane-metabolizam

2.  Хранете се добре. Обърнете внимание на храненето си, за да не напълнеете. Избягвайте рафинираните храни, както и тези, които съдържат повече сол и захар. Включете повече плодове и зеленчуци.

3. Овладейте стреса. Когато стресът се превърне в емоция, която дебалансира живота ни, може да увеличи освобождаването на кортизола, който пък спомага за натрупването на повече мазнини. Ако не овладеем процеса, може да се разболеем и от диабет. Включете йога или тай чи в ежедневието си.

4. Избягвайте заседяването. Избягвайте заседналия начин на живот, увеличете ежедневната си активност. Бъдете винаги в движение, правете разходки, тренирайте и пр. Не стойте дълго време седнали. На всеки 40 минути ставайте и протягайте краката си. Не се оставяйте заседяването да обсеби живота ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *