10 правила за отслабване, които би трябвало да спазвате

otslabvane-polezni-saveti

Малки грешки могат да попречат на отслабването ви. Но ако следвате някои лесни правила, ще постигнете успех, без много усилия. Ключът е да правите умерено количество упражнения, да следите какво ядете, да контролирате приема на някои групи. Ето 10 съвета, които ще ви помогнат:

1. Пийте много вода. Дневно не трябва да приемате по- малко от 8 чаши вода. Пиенето на вода ни засища, но без да приемаме излишни калории. Също така, ускорява метаболизма.
2. Разходка по 30 минути дневно. Правете ги без прекъсване. Това е полезно за сърдечно- съдовото здраве, състоянието на костите, движението на ставите.
3. Ограничете консумацията на алкохол. Спиртните напитки съдържат голямо количество „празни калории“, т.е., напълняваме, но без да поемаме никакви полезни вещества.
4. Яжте по 5 пъти на ден. Тръгвате за работа, без да закусите. Лягате си без да сте вечеряли. Така няма да отслабнете, а ще продължите да трупате още килограми. По този начин поддържате метаболизма винаги активен.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

supa-dieta
5. С какво да съчетаете обяда и вечерята. Препоръчително е да изяждате по купичка бульон без мазнини преди обяд и вечеря. Към основното ястие добавете салата. Така ще ограничите апетита си.
6. Избягвайте хляба на обяд и вечеря. Макар и пълнозърнест, хлябът съдържа много калории. Затова, първо трябва да ограничаваме приема му. Второ, да не го ядем на обяд и вечеря.
7. Водете дневник на това, което ядете. Препоръчително е да си записвате всичко, което ядете през деня. Така ще ви е ясно дали трябва да извадите нещо или да го добавите.
8. Внимавайте с „диетичните“ храни. Това е само вариант на вече съществуваща храна, но не означава, че съдържа по- малко калории. Затова, не прекалявайте с тези храни.
9. Избягвайте екстремните диети. Приемането на храна под 800 калории дневно може да опасно за здравето. Търсите балансирани и здравословни диети.
10. Не прекалявайте със зехтина. Салатите са задължителни за диетите за отслабване. Дори може да им добавяте зехтин или олио, но внимавайте да не прекалявате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *