Цв. Цветанов и Станимир Флоров – приятели от детинство!

Цветан Цветанов

  Пет часа продължи разпитът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в столичното следствие на 23 април. Възпитаникът на ВИФ бе привикан във връзка с досъдебното производство срещу своя авер и бивш шеф на ГД-БОП Станимир Флоров, който бе уличен във връзки с организираната престъпност.

На излизане от разпита Цветанов наговори куп щуротии, от които се разбра, че се е върнал в детството си, но сега главният прокурор му отмъщава заради успешната му борба с организираната престъпност. „Странно ми беше, че си припомних всичко, което е свързано с моето детство, откога и защо познавам Станимир Флоров – всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, от кога е възникнало приятелството ни като семейство. Оттогава всъщност сме добри

Станимир Флоров

семейни приятели“, разясни Цветанов. Въпреки приятелството от детинство Цецо каза, че не е знаел за разработките срещу антимафиот №1.

В деня на внезапно завърналото се Цветаново детство Софийската градска прокуратура повдигна четири обвинения срещу високопоставени служители на Цецо за незаконно подслушване. Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов са обвинени за това, че като директори на СДОТО-МВР не са изпълнили задълженията си по служба. Служителят на СДОТО Радко Димитров е обвинен за унищожаване на записи, направени със специални разузнавателни средства. От това са настъпили тежки последици – престъпление по чл. 387, ал. 2, вр. ал. 1 НК – злоупотреба с власт или със служебно положение. Ако от това

Сергей Кацаров

произлязат вредни последици, виновният се наказва с лишаване от свобода до три години. Ако от деянието са настъпили тежки последици или то се извършва системно от началник към подчинен, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години. Това определено стяга примката около врата на бившия вътрешен министър, твърдят осведомени източници, които са наясно, че няма как обикновени служители на МВР да си позволят да подслушват незаконно без заповед отгоре.

„Интересно е какво ще се случи след кампанията – коментират бивши служители на МВР за и добавят: – Ако ГЕРБ не се задържат във властта, Цветанов няма само да бъде разпитван, но и обвинен, а Бойко с удоволствие ще го жертва, защото не може да го понася, а и за да остане сух“, убедени са нашите източници.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Цв. Цветанов и Станимир Флоров – приятели от детинство!"

  1. Огнян Митков   27.04.2013 at 20:56

    Тука нямало коментари!Ами сигурно хората ги е страх да коментират тези престъпници,защото може да попаднат в мръсните им лапи!Всеки се страхува за децата си,нали?Но,ако този наглец Цветанов не се оттегли от политиката и не се скрие в дън земя, го чакат тежки времена!Скоро и 30 гарда няма да го спасят от народната любов!Ей,господа далавераджии,знайте,че волът рие,рие,но всичко му пада на гърба!Не забравяйте,че колелото на живота се върти- днес вие сте силни,но утре същите вие ще сте зависими от нас,изтормозените хора!Тогава ще видите дебелия край на тоягата!

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 15:23

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *