Хероинова демокрация се установи в Афганистан!

За какво умират войниците в Афганистан?

След демократичните промени в азиатската държава през 2001 година, днес Афганистан е износител номер едно на хероин в света. Точно преди 12 години САЩ обявява война на тероризма и напада режима на талибаните.

Отначало коалицията на американците успяха да свалят кървавия режим, но от 2006 г. насам те отново заздравят позициите си. От тогава производството на дрога се увеличава поголовно. Какво се случи, кой спечели войната?

Според военните анализатори, ситуацията в момента е същата като при войната с Виетнам. В шахмата наричат тази позиция патова – без прогрес, а жертвите от двете страни нямат край. Интересното е, че никой не е карал американците да носят демокрация по целия свят, но всъщност те носят демокрацията, там където има петрол или друг жизнено необходим ресурс.

Маковите полета

Нали няма безплатен обяд, така и  демокрацията не е безплатна. Затова вече 12 години САЩ и НАТО пазят маковите полета на Афганистан и държат монопола върху този доходоносен “ресурс”, вместо да го изтребват.

Афганистанският хероин залива Европа, а 98% от световния хероин пристига именно от тази държава. Местните се оправдават – производството на хероин процъфтява откакто САЩ и НАТО са в Афганистан. Руснаците официално обвиняват НАТО за трафик на наркотици и сезират съвета за сигурност на ООН.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/uZ2SWWDt8Wg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *