Скандалният DJ Боб Синклер ще свири в Банско на 31 март

 

DJ Боб Синклер

  В края на зимата бащата на съвременната диско музика – Кристоф ле Фриан, по-известен като DJ Боб Синклер – ще изпълни най-известните си хитове в Банско.

Това ще се случи на Бъндеришка поляна – култовото място, където през 2012 се състоя Световната купа по ски алпийски дисциплини, наблюдавана от над 200 милиона зрители по целия свят. Банско определено затвърждава имиджа си на новата най-модна ски дестинация, на столицата на зимните спортове на Балканите място, където се събират свежи и напредничави, „луди“ млади.

Не случайно не кой да е, а тъкмо Боб Синклер, който буквално побърка света с парчетата си World Hold On и Love Generation, тази година включи и България в турнето си, посветено на последния му албум Disco Crash! Един от най-прочутите диджеи в Париж, на остров Ибиса, в Маями и Лос Анжелис е известен с пристрастията си към смесването на несъвместими стилове. Той не се колебае да миксира реге с хаус, дене с хип хоп, диско с фънк. И го прави гениално!

Боб Синклер започва кариерата си като DJ през 1986, когато е още тийнейджър. Специализира в миксиране на фънк и хип хоп под името Chris The French Kiss.

И не случайно – французинът е известен любовчия, не крие своята атлетичност и се радва на популярност сред жените на няколко континента. Крис взима идеята за псевдонима си „Боб Синклер“ от супер агента – герой на Жан Пол Белмондо във филма „Великолепният“. Първият му клубен хит е „Gym & Tonic“, съвместно парче с Томас Бангалтер от Daft Punk. Слуховете са, че в това парче Кристоф е използвал записи с наставления от касета по ареобика на Джейн Фонда. Интересна подробност – самият Крис не взима наркотици, но за сметка на това спортува много. На това, вероятно, се дължи и отличната му визия и добра форма. Но Крис е работил и под други псевдоними. Като The Mighty Bop и Reminiscence Quartet е миксирал хип-хоп и есид-джаз. Създава и проекта Africanism All Stars, чиято идея е да съчетае хауса с латино, джаз и африкански мелодии. През 2010 Синклер записва в Ямайка албума си Made in Jamaika c реге версии на всичките си хитове. Следва Disco Crash. A сега, през април, му предстои да издаде нов, съвсем топъл албум!

Paris by Night. Ние ще сме първите, които ще го чуем на живо!

Тази година в Банско ще го подгряват Peyton (vocals) & DJ Annemiek (Ibiza), DJ Matrixsoul & DJ Sprite. Гостуването му у нас е органзирано от Юлен АД и Община Банско с любезната подкрепа на Fibank, Globul, Pernod Ricard, Domain Boyar, Schnider Electric. Боб Синклер тъкмо се завръща от голямото си бразилско турне, където подлуди хиляди свои фенове на карнавала в Рио де Жанейро. Най-апетитното е, че можем да го слушаме без пари, входът е свободен! С билет или карта за лифта. Така че ни предстои незабравима неделя по планинските склонове на Пирин. И ще бъде много… френско.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *