Потрес! Голи дядовци обсадиха парковете

Българският слънцеяд Иван Стойчев
Българският слънцеяд Иван Стойчев

  В двумилионната София действително може да се види всичко. По улиците на столицата бродят най-различни особняци – от джебчии, зяпачи и типове с подозрително поведение до откровено луди или пък окаяни просяци, някои от които някак напук са запазили разсъдъка си.

Отскоро в София има и друга групичка. Всяка сутрин орда от голи дядовци изскача в паркове и градинки и стряска забързаните за работа минувачи. Това не са поредните жертви на стреса и беднотията. Съвсем с всичкия са си, просто са решили, че ще се хранят с енергията на Слънцето. А с дрехи не става!

Наричат се слънцеяди. Напоследък философията мм става все по-модерна, но защо ли все сред тези в пенсионна възраст? Те не ядат абсолютно нищо. Някои не приемат дори и течности. „Хранят“ организма си с енергията на слънчевата светлина, която трансформират, щом й се изпречат с голи тела. Няма и грам ирония – по темата е изписано много и продължава да се пише, а покрай истерията с генномодифицираните храни и вредните Е-та философията на слънцеядите става все по-привлекателна.

Всичко започва от австралийската писателка Джасмухин сама си е избрала името и то означава аромат). Тя е най-известната слънцеядка в Световен мащаб. Основава новата религия бретарианизъм – начин на живот, при който тялото може да се поддържа само от праната във въздуха. Целта е постигане на баланс между състоянието на храненето, който води към независимост от физическите груби хранителни продукти, философията учи, че яденето е като дишането, божествена светлина. Джасмухин не се храни по общоприетия начин от 1993 г., а преди да получи „просветление“, била вегетарианка 20 години. Издала е много книги, в които излага учението си:

Австралийската писателка Джасмухин
Австралийската писателка Джасмухин

Джасмухин е известна в цял свят, има и хиляди последователи. И в България напоследък не са никак малко. Можете да ги срещнете само ако сте ранобуден. Нашенските слънцеяди излизат с изгрева на слънцето и с часове се хранят с енергия.

За да го правят, дрехите им пречат и затова често могат да бъдат видени полуголи дядовци в паркове и градинки – само по слипове. Не се плашете, не са опасни, но гледката наистина не е от най-приятните за окото. Възрастните господа (не е ясно защо, но баби рядно се срещат) най-често захвърлят дрехите в закътани участъци, където рядко минават хора, така че няма да ви пресрещат на някоя алея. Срещат се и по-млади слънцеяди, но визията им е далеч от тази на Арнолд Шварценегер.

Необходимо е да се отбележи, че съвсем не е задължително всеки полугол, застанал със затворени очи срещу слънцето в 7,00, да е слънцеяд. Може да има кожни проблеми. Известно е, че ултравиолетовите лъчи помагат за синтезиране на витамин D в кожата. Затова слънчевата светлина оказва благотворно влияние върху много заболявания, свързани с дефицит на витамина. Например някои сърдечносъдови, както и при много кожни болести като псориазис, екземи. Най-добре е слънцелечението да бъде съчетано с морска вода. При тази комбинация лечебното действие е най-силно.

  

Някои свършват фатално

Важно е да се подчертае, че излагането на слънце задължително трябва да бъде контролирано и показването под лъчите да е в определено време, тъй като при прекаляване може да се стигне до нежелан резултат, дори тежки заболявания. Желаещите рязко да израснат духовно и да станат слънцеяди пък трябва да имат предвид редицата случаи в световен мащаб, завършили фатално. И то все в напреднали държави. Да гладуват до смърт заради единия инат, да откажат всяка храна, а и напитки, и да живеят само със слънчева светлина, е нелепо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *