Запушен уретер вкара в болница отвлечената от “Наглите” съпруга на Ангел Бончев

Ангел Бончев със съпругата си Камелия

  На отвличаната от „Наглите“ Каме­лия Бончева, ко­ято преди година спе­чели нелеката битка с рака, й предстои ново препятствие от вой­ната, която води за съсипаното си от стреса и ужаса в плен здраве. Съпругата на бившия борец и президент на футболен клуб „Литекс“ Ангел Бончев ще се подло­жи на втора операция за последните две години.

 Преди петнайсетина дни Каме­лия Бончева бе хоспитализирана по спешност в болница „Токуда“, след като отделителната й система блоки­рала. „Диагнозата на съпругата ми е „запушен уретер“, разясни с точност новото заболяване на половинката си Бончев.

 Уретерът е мускулната тръбичка, която свързва бъбречното легенче с пикочния мехур. Дълъг около 30 сантиметра, през него преминава отделената от бъбреците урина, за да попадне в пикочния мехур. Зара­ди запушването обаче при Камелия този процес не може да протича по нормалния начин. „Заради това й поставиха катетър. В момента си е вкъщи на домашно лечение. На 7 май влиза в болница. Стискаме палци чрез поставянето на протеза да се справим и с този проблем“, допълни бив­шият футболен бос.

  Уретералните проте­зи, наречени стентове, представляват тънки „тръбички“, които се фиксират ендоскопски в уретера, като едини­ят им край е в бъбрека, а другият в пикочния мехур. Стентовете се използват, за да оси­гурят проходимостта на уретера в случай на неговото запушване. Стентът преодолява „за­пушването“ на уретера и подсигурява свободното оттичане на урината от бъбрека към пикочния мехур.

 Операцията не е лека Обикновено паци­ентите понасят добре присъствието на тези „тръбички“ в тялото им. Но не всеки път, тъй като те все пак са чуждо тяло. Често причиняват кръв в урината, когато горният им край дразни бъбрека. Занапред Камелия трябва да избягва по-голяма физическа активност, тъй като кървенето се по­лучава най-често при нея“, коменти­ра пред „Уикенд“ специалист уролог.

 За разлика от съпругата си, чието здраве се срина от пленничеството на безскрупулната банда за отвли­чания, Ангел Бончев като бивш спор­тист устоя на стреса без последствия за организма си. Като не броим отря­заните два пръста на лявата ръка.

 „Непрекъснато правим курбани за здраве. Вярваш ли ми, непрекъснато.

 Моля се вече това да е последното ни обикаляне из болниците“, добави бизнесменът.

 За да излекува жена си от рака, той влезе в жестоки заеми към мал­кото си останали приятели. Лечени­ето в клиника в Истанбул струваше на семейството над 150 хиляди лева. Бончеви се надяват да върнат борчо­вете си с парите – дарените под нати­ска на „Наглите“ 157 хиляди евро на фондацията „Утре за всеки“. В среда­та на април Софийски градски съд унищожава договора за дарение от 1 август 2008 г. поради сключването му при заплашване на дарителя от тре­то за договора лице.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *