Съвети за здравословно хранене

dieta-minerali

Здравословното и балансирано хранене е важно за здравето и фигурата ни. В храненето ни не трябва да липсват никакви хранителни вещества. Ето няколко безценни съвета за хранене, което не трябва да пропускаме:

1. Върджин кокосово масло. То е много полезно за проблеми, свързани с устната кухина. Помага да имаме по- чисти зъби и да се предпазим от лош дъх. Вземете 1 лъжичка, задръжте в устата 5 минути преди да преглътнете.
2. Киноа. Богата е на фибра. Много е подходяща за диетите за отслабване. Поддържа нивата на холестерола, доставя желязо и растителни протеини.
3. Зелен чай. Това е една от най- здравословните напитки, защото съдържа много антиоксиданти. Помага и за отслабването. През лятото предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи.
4. Витамини за кожата. Храната трябва да ни осигурява и необходимите вещества за кожата: витамини А, В, С, Е и провитамин А. През лятото подобряват тена.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrana-sled-30
5. Пчелно млечице. Бори преумората и липсата на сили. Взимайте по 1 лъжичка всяка сутрин. Подобрява имунната защита
6. По- малко захар. Прекаляването със захар е много вредно за здравето ни. Отбягвайте я.
7. Орехи. Намаляват холестерола и предпазват от сърдечно- съдови заболявания. Полезни са за косата и ноктите. Яжте по 4- 5 ореха на закуска или между основните хранения.
8. Растително мляко. Понякога можете да заменяте краве млякото с бадемово или оризово. Растителни млека са полезни за кожата.
9. Моркови. Сред най- полезните зеленчуци: за очите, за кожата и пр.
10. Вода. Пийте поне по 8 чаши вода на ден, за да сте хидратирани. Избирайте полезни плодове и зеленчуци.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *