Как да приготвим кожата си за празниците

Остава точно един месец до Коледните празници и малко повече до Нова година. Предстоят ви служебни банкети и пр. Не се успокоявайте, че имате време. Няма да усетите как ще дойдат тези дни и може да ви сварят неподготвени.

koja-praznitsi

Като имаме предвид е рязката промяна във времето навън, които могат да се отразят на външния ни вид, организирали сме ви серия от практични съвети за красива кожа в празничните дни.

1. Ексфолирането е задължително. Това трябва да е първото нещо в списъка. И не говорим само за лицето, а за цялата ви кожа. Премахнете нечистотиите, мъртвите клетки от тялото си и обновете кожата. Може да си купите ексфолиант или да използвате домашен вариант.

Ако изберете последния вариант, пригответе вашия домашен ексфолиант от захар (4 с.л.), зехтин (2 с.л.) и капчица ароматно етерично масло. Смесете съставките в стъклен съд. Нанесете върху кожата по време на баня, преди сапуна и изплакнете с хладка вода. Веднага ще забележите промяната.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

koja-lice

2. Премахнете петната. Един от най- добрите варианти за този случай е алое вера. Неговите възстановяващи свойства помагат за регенерацията на кожата, правят я по- светла, премахва или намалява петната. Изцедете гела от вътрешността на листото и нанесете върху кожата за 10 минути. После отмийте обилно с вода. Най- добре е да го правите вечер и ще видите как кожата ви ще стане блестяща.

3. Пречистете кожата. Спа процедури с водорасли и кал ще освободят кожата ви от токсините, ще премахнат усещането за подуване.

4. Не пропускайте ежедневната грижа за кожата. Започнете с нанасяне на почистващ лосион всяка сутрин, после слагайте овлажняващ крем, както на лицето, така и на тялото. Използвайте слънцезащитен продукт дори през студените месеци. Ексфолирайте кожата поне 2 пъти месечно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *