Храни за отслабване и силна имунна защита

Имунната ни система има много важна роля в тялото ни: да ни предпазва от болести и инфекции. Най- обичайното заболяване е грип. За да го избегнем, тялото ни трябва да е в много добро състояние.

vitamini

Обикновено хората искат да отслабнат по естетически или здравословни причини. Но често отслабването ни лишава от храна, която подсилва имунната ни защита. Затова ви предлагаме храни, които могат да ви помогнат и за двете: хем да отслабнете, хем да засилите имунната си защита.

1. Зеленчуци. Задължителни са за храненето ни, особено ако искаме да сме здрави и във форма. Те ни доставят много витамини и минерали, които са изключително ценни за организма ни. Най- подходящите зеленчуци за отслабване и подобряване на имунната защита са: спанак, домати, рукола, зелено цвекло, броколи, аспержи, маруля, тиква, моркови.
2. Плодове. Също задължителни, за да сме здрави и слаби. Те съдържат много витамини, които са важни за имунната ни система, а също и минерали. Най- богати на витамин С са: киви, маракуя, цитруси като мандарина, портокал, грейпфрут и лимон.

“ ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

vitamin-c
3. Бобови култури. Те са важен източник на протеини и могат да заместват месото. Освен протеини, съдържат и важни минерали, като желязото.
4. Пълнозърнести храни. Пълнозърнест ориз, овес, житен зародиш, и пр., съдържат важни фибри, които са полезни за отслабването. Съдържат също така, желязо, магнезий и цинк.
5. Яйца. Протеините са важни за имунната защита, а яйцата са сред най- добрите им източници. Препоръчително е да се ядат по 3 пъти седмично.
6. Ядки. Съдържат много витамини от В- комплекс и витамин Е. Подсилват имунната система, правят кожата красива.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *