5 неагресивни и ефикасни начини за депилация

Ефективната и нежна депилация е основна цел на всяка жена. Въпреки че има много напреднали техники за обезкосмяване, има традиционни и по- евтини начини да постигнете целта си.

depilaciya-s-bilki

Кои са петте най- слабо агресивни методи на депилация?

1. Депилатоарен крем. Бърз и безболезнен начин. Кремът се нанася и трябва да престои между 5 и 8 минути върху депилираната зона и след това премахвате с шпатула. Препоръчва се най- вече за краката, защото ги прави много меки. Но не отскубва корена на косъма.

Ако за първи път избирате депилатоарен крем, изберете за чувствителна кожа. Направете проба преди да го нанесете.

2. Студена кола маска. Подходяща е за жени с проблемно кръвообращение. Хубавото е, че отскубва космите, продължителна е и няма опасност от наранявания на капилярите. По- хигиенична е от горещата. Не се препоръчва за чувствителни зони като слабините и мишниците. Измива се с вода и лек сапун. После нанесете хидратиращ крем.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-mashina

3. Електрически депилатор. Новите модели имат няколко скорости, различни накрайници и не са особено болезнени. Самата машина излиза скъпо, но след това можете да я използвате години наред. Недостатъците са, че може да е леко агресивна към кожата. Преди да започнете с машинката, минете с ръкавица за ексфолиране, за да отстраните подкожните косми.

4. Депилация със захар и лимон. Съставките са вода, захар и лимон. За да приготвите пастата, ви трябва 250 грама захар и лимон. Сложете в тиган на бавен огън и бъркайте, докато се разтопи. Температурата трябва да е между 112 и 115 градуса. Когато изстине сместа, можете да я нанесете. Лошото е, че ако не уцелите момента да свалите захарта, трябва да започвате отново.

5. Депилация с конец. Използва се за премахване на косми по лицето и оформяне на веждите. Продължава повече време и е по- безболезнена от пинсетите. Методът е антиалергичен, изглажда бръчките, много жени го използват като начин за релакс. Този метод не е за всички, особено ако имате много акне или по- обилно окосмение. Добре е да се прави от професионалист.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *