Контрабандната мафия в България – дирижирана от Руслан Мирянов

Руслан Мирянов

  Руслан Мирянов, син на някогашния съдружник на Иван Тодоров – Доктора, Брендо – Дойчин Мирянов и Пепи Амигоса, е новата звезда на контрабандната мафия в България. Това стана ясно след зрелищната акция на ГДБОП и ДАНС в началото на седмицата, при която бяха арестувани 10 души, източили над 50 милиона лева от държавата чрез данъчни измами.

Непосредствено след масовия полицейски лов на бандити с „бели якички“ от Спецпрокуратурата посочиха като тартор на бандата Поля Пеева – шефка на търговската фирма за млечни продукти „Милки Груп Био“.

Иван Тодоров - Доктора

41-годишната дама бе удостоена с „честта“ да бъде третирана като ръководител на разбитата престъпна империя главно заради обстоятелството, че през нейната фирма са се случвали документалните измами, ощетили бюджета с десетки милиони левове от 2007-а досега. Реалният тартор ма групата обаче е Руслан Мирянов – „бизнесмен“ с дългогодишна подготовка в данъчните и контрабандните афери. Руслан е син на скандалния бивш оперативен работник от Държавна сигурност Дойчин Мирянов, нашумял като съдружник и съпроцесник на печалното трио контрабандисти Иван Тодоров – Доктора, Петър Петров – Амигоса и Евелин Банев – Брендо.

Любопитен детайл е, че Дойчин Мирянов е единственият от скандалната гангстерска компания, който оживя и реши всичките си проблеми с правосъдието. Доктора бе ликвидиран през 2006-а, Пепи Амигоса — осъден на 5 години затвор за пране на 99 милиона лева, а преди месеци Брендо бе задържан и екстрадиран в Италия като обвиняем в трафик на над 3 тона кокаин.

Дойчин Миряно (вдясно) и брат му Димитър бяха съратници на Доктора, Амигоса и Брендо в контрабандните схеми. Днес бизнеса пое синът на Дойчин – Руслан

Поради факта, че Мирянов-старши и брат му Димитър получиха оправдателни присъди в процеса срещу Доктора и Амигоса за пране на близо 100 милиона лева чрез фирмите „Амигос 3 и „Източни финанси“, мнозина лансираха версията, че братята са реалните босове на данъчните измами и контрабандата в България. След уличаването и задържането на Мирянов-син като главен участник в поредната икономическа престъпна схема тези подозрения се засилиха още повече.

Според прокуратурата групата на Руслан Мирянов е внасяла контрабандно хранителни и млечни продукти, а пред данъчните служители е представяла неистинни месечни декларации, справки и фалшифицирани фактури за приспадане на данъчен кредит. Също така в схемата са били използвани множество фирми без реална дейност. Впечатляващ е дневният оборот на бандата – 300 000 лева. Недекларираните милиони са прехвърляни в офшорни компании – засега са открити над 50 печата на „кухи“ фирми, подправени печати на нотариуси и на НАП, както и фалшиви пълномощни.

Антимафиоти твърдят, че данъчните престъпления, ощетили бюджета за над 50 милиона лева, са само една от дейностите на могъщата групировка. Най-солидният бизнес на Руслан Мирянов и компания е свързан с контрабанда и с препиране на пари от престъпна дейност.

Руслан копира стила на предшественика си - отдъхва на луксозни яхти и пуши пури

„Новата престъпна схема е идентична с някогашната дейност на Иван Тодоров и Пепи Амигоса. На практика Руслан Мирянов е наследник на Доктора и Петър Петров“, коментират криминалисти.

Ченгетата са категорични, че Руслан Мирянов не действа като самостоятелен бос, а си партнира със знакови престъпни авторитети. Той е близък до Христофорос Аманатидис – Таки, въртял е съвместна дейност и с боса на СИК Красимир Маринов – Маргина. „Няколко човека от арестуваните съратници на Мирянов са представители на Таки и Маргина – схемата на престъплението е замислена от бащата на Мирянов, който е виртуоз в данъчните и контрабандните врътки, но за да си нямат проблеми с мафията, организаторите се отчитат на всички гангстерски авторитети“, обясняват криминалистите. В последните 3 години Руслан Мирянов и негови ортаци често са отдъхвали в Дубай, а според оперативна информация там са се срещали с Таки по бизнес дела.

В ъндърграунда пък се мълви, че до разбиването на бандата на Руслан Мирянов се стигнало след осъдителната присъда на Петър Петров – Амигоса и тикването му в затвора. Вбесен, че той опира пешкира, а съратниците му Мирянови остават свободни в „играта“, контрабандистът подшушнал където трябва какви ги върши Руслан Мирянов. Казват, че задържаният аферист е в обтегнати отношения и с друг мафиот – Евелин Банев – Брендо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Контрабандната мафия в България – дирижирана от Руслан Мирянов"

  1. Chasity   08.11.2021 at 12:15

    Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and
    in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.
    Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *