Емо Фаса поръчал ареста на Тотко Поршето заради конкуренция в цигарения бизнес!

Емил Димитров - Фаса

  51-годишният бизнесмен Тодор Хаджижеков – Тотко Поршето, е арестуван по инициатива на депутата Емил Димитров – Емо Фаса, се разбра от негови приближени.

Поршето е задържан миналата седмица при акция на полицията против производството на нелегални цигари.

„Цялата работа е постановка. Разбили някакъв цех за цигари менте край Карнобат и сега се опитват да го свържат с Тодор. Всъщност той има тютюнева база в едно асеновградско село. Зад арестите стоят интереси на хората във властта както знаем, и премиерът е бил замесен в нелегално производство на цигари и апетитите му в тази област са от много отдавна“, казва приятел на Тодор Хаджижеков.

Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето

Операцията започва със задържането на шестима души, сред които и управителят на цигарената фирма на Тотко Поршето – Любомир Божилов. Във фирмата работят 15 души.

След обработка в ГДБОП много от тях са натискани да свидетелстват, както им кажат ченгетата. Поръчката е да потвърдят, че са изпълнявали заръките на Хаджижеков. На мярката за неотклонение обаче половината от групата са пуснати от ареста, защото няма доказателства за вината им. Сред тях е и управителят на цигарената фирма на Поршето.

Бизнесът на Тодор Хаджижеков е разнообразен. Той държи хотели, ресторанти, има консултантски фирми. Напоследък обаче решил да се впусне в дистрибуцията на цигари. Той отдавна изкупувал и търгувал с тютюн, но решил да разгърне дейността си в областта на цигарите.

Точно в този бранш се сблъскал с интересите на депутата Емил Димитров. Емо Фаса, както е известен гербаджията, чрез фирмата на майка си е един от най-големите дистрибутори на цигари в България, включително и на тези, които се произвеждат в наскоро приватизираната „Булгартабак“.

„Властта и спонсорите й в цигарения бранш не търпят конкуренция. Накрая ще се окаже, че Тодор няма нищо общо с обвиненията, както често се случва напоследък“, категорични са запознати със случая.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *