Наистина ли шоколадът причинява акне?

shokolad-akne

Шоколадът води до появата на пъпки? Свикнали сме с това твърдение и дори не го подлагаме на съмнение. Но наистина ли е така?

Шоколадът има много свойства, които са полезни за здравето ни – афродизиак е, действа като антидепресант и ни зарежда с енергия. Но води ли до появата на пъпки? Според някои изследвания, няма връзка между консумацията на шоколад и появата на акне.

Според д-р Роуън Джейкъбсън, автор на книгата „Ползите от шоколада“, няма връзка между яденето на шоколад и какао и пъпките. Отделно от неговите изследвания, група учени правят изследване на 205 пациента на възраст между 10 и 24 години и също не откриват такава зависимост.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

akne-2

Прекомерната консумация на храни като шоколада обаче, които съдържат доста мазнини, може да натовари работата на черния дроб, което да се отрази на състоянието на кожата ни. От друга страна, шоколадът може да се използва и за доста разкрасителни процедури. Има много продукти за лице и тяло, които съдържат какао. Маската от шоколад за лице, например, е изключително полезна.

Причините за акнето обаче обикновено се дължат на други фактори, които са по- различни от яденето на шоколад. Много често се появява поради хормонален дисбаланс, например, свързан с менструалния цикъл или някои заболявания. Мастните жлези може да са запушени и поради неправилни грижи за кожата.

Фактори, свързани със стрес или храносмилане (запекът може да ги причини). Причина за акне може и да е прекомерен прием на витамин В12. Той се съдържа основно в храни от животински произход, като месо, риба, яйца и млечни продукти.

В заключение, може да се каже, че шоколадът не причинява появата на акне и това е още един мит.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *