Защо губите косата си? Ето някои от причинители на косопад:

Въпреки че косопадът е по- често срещан при мъжете, жените не са застраховани от проблема. Заедно с изтъняването на косата, причинява силен стрес на жените, защото не знаят дали е временно явление или сериозен проблем. Най- честите причини за косопад са:

kosopad-anemiya

1. Физически стрес. Всяко физическо състояние или травма могат да станат причина за временен косопад. Косата е програмирана да има определен жизнен цикъл: раждане, развитие и падане. Когато тялото ни преживява травматичен стрес, цикъла на живот на косата е засегнат и може да се стигне до временен косопад. След няколко месеца, косата може да се върне към нормалния си цикъл.
2. Бременност. Приема се от тялото като физически стрес, но тук участват и хормоните. Косопадът става най- силен, когато наближи раждането, а и след това продължава. При някои жени косопадът не настъпва по време на бременността, а няколко седмици след раждането.
3. Високи нива витамин А. Прекаляването с храни или добавки, които съдържат витамин А, може да причини косопад. Не надвишавайте указанията за дневен прием. Ограничете приема на витамина и след няколко седмици ще се нормализира косата ви.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

proteini-kosa-1
4. Недостиг на протеини. Ако не достиган протеини на тялото ви, то непременно ще реагира. Един от признаците е спиране растежа на косата. Тук проблемът не е точно косопада, а липсата на растеж. За да се справите, включете в храненето си риба, месо и яйца.
5. Женски хормони. Така както хормоните след раждане причиняват косопад, може да го направи и менопаузата. Причината е, че мъжките хормони се активират и отслабват космените фоликули. Ако причината са контрацептиви, посъветвайте гинеколога си за алтернатива.
6. Емоционален стрес. Ситуациите, които ви дестабилизират емоционално, причиняват стрес и ускоряват косопада. Ако сте в такава ситуация, потърсете нещо, което ви успокоява.
7. Анемия. Изчислено е, че всяка 10 жена между 20 и 49 години страдат от анемия. Това състояние може да причини косопад.
8. Хипотиреоидизъм. Това е заболяване, при което щитовидната жлеза не работи правилно. Открива се само с кръвни изследвания. След това лекарят ви назначава лечение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *