Вода от ленено семе за здрава коса

kosa-leneno-seme

Всеки ден косата ни е изложена на голямо количество фактори, които могат да я отслабят, изсушат и да й причинят видими щети. Поради тази причина трябва ежедневно да й осигуряваме хранителни вещества и подходящи грижи, тъй като от тях зависи да я предпазват и да я направят красива.

Природата осигурява алтернатива на изобилието от козметични продукти. Едно от тези натурални средства е водата от ленено семе.

Лененото семе е съставка, богата на есенциални мазнини и полезни за косата вещества. В случая с косата я подхранва, хидратира и възстановява, за да е красива и здрава.

Ползи от лененото семе за засилване на косата

Освен че е най- големият растителен източник на омега- 3 мазнини, лененото семе разполага със значителни количества витамини Е и В. Витамин Е действа като антиоксидант, способен да възстанови вредите от околната среда и стимулира възстановяването. Витамин В е полезен за нервната система и кръвообращението. Лененото семе е подходящо за грижата за кожата и косата, подсилва ги, подхранва ги и ги прави блестящи.

Ленената вода помага за хидратацията на кожата, предпазва от косопад и благоприятства растежа. Предпазва косата от остаряване.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

leneno-seme-olio

Как се приготвя?

Съставки:

– 1 лъжица ленено семе
– 1 литър вода
– Лимонов сок

Сложете водата да се вари в касерола и когато заври, добавете лененото семе. Оставете на огъня за две минути или необходимото време, за да си сгъсти водата. Когато е готово, оставете да изстине, прецедете и отстранете семето. На останалата вода добавете 3 лъжици лимонен сок, за да се консервира за повече време.

Как да използваме водата?

– Измийте косата, както обикновено, с шампоан и балсам.
– Когато дойде време да се решете, вместо крем или гел, вземете малко вода от ленено семе и я нанесете върху скалпа и косата, така че да проникне добре.
– Така подхранваме косата и я предпазваме от падане.
– Когато веднъж изсъхне, косата ще е блестяща, без статично електричество и пърхот.
– За по- силен ефект, използвайте водата от ленено семе върху скалпа всяка вечер преди лягане.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *