Съвети за бързо възстановяване на косата

kosa-obnovqvane

Много фактори допринасят за косопада или засягат дължината на косата. Лекарства, остаряване, химически процедури, неправилни техники на третиране на косата. Ако косата ви има нужда от бързо възстановяване, ето някои съвети, които ще са ви от полза:

ПЕРФЕКТНИ ГРИЖИ ЗА КОСАТА

Трябва да се научите как да се грижите адекватно за косата си. Ако прекалявате с шампоана по време на баня, може да направите косата си тънка и лесно късаща се. Използвайте балсам за дълбоко почистване седмично, за да имате блестяща коса, хидратирана и лесна за манипулиране. Препоръчително да се спи на сатенена калъфка или платно, за да не се образуват възли.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-aminokiselini

ДОБАВКИ

Има хранителни добавки, които могат да помогнат за по- бързото възстановяване на косата. Изберете мултивитамини за коса и растеж на ноктите. Повечето добавки за коса съдържат биотин, витамини В- комплекс, които ускоряват анагенната фаза или растежа на косата. Взимайте упоменатата дневна доза.

ПРИРОДНИ РЕШЕНИЯ

Индийската народна система за лечение, известна като аюрведа, предлага правенето на масажи на скала за стимулиране растежа на косата. Масажите на скалпа увеличават притока на кръв към зоната, което на свой ред подхранва фоликулите. Етеричните масла от чесън, розмарин, мента, чаено дърво, роза, иланг- иланг имат стимулиращо действие. Маслото трябва да е затоплено преди масажа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *