Съвети как косата да расте повече

За да може за по- кратко време косата ви да стане дълга, трябва да следвате диета с определени хранителни вещества, като витамини и протеини. Храната ви трябва да е балансирана и здравословна. Трябва всеки ден да ядете храни, които са богати на желязо (за да избегнете косопада), витамини В12 и Е (за подхранена, красива и силна коса). Протеините, които се съдържат в рибата, яйцата, месото и зеленолистните зеленчуци, също трябва да са част от менюто си редовно.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kosopad-meniu

Забравете за диетите, които само разболяват. Ако искате да отслабнете, можете да го постигнете и със здравословно хранене. Режимите, които не съдържат достатъчно вещества, не само не помагат да отслабнете правилно, но и пречат на растежа на косата ви.

Използвайте козметика, която прави косата ви здрава. Шампоанът ви трябва да е за вашия тип коса. Правете си маска веднъж седмично, може и да е домашно приготвена.

Бъдете винаги хидратирани. Водата помага на косата да е по- здрава, да не й вредят фактори от околната среда, да се изхвърлят токсините, които пречат на растежа на косата. Ако не сте свикнали да пиете вода, винаги носете със себе си бутилка, за да се подсещате.

Когато миете косата си, трябва да отделяте по няколко минути за масаж с пръсти. Така стимулирате кръвообращението и позволявате на веществата от шампоана и балсама да попаднат в корените. Не плакнете с много гореща вода, защото фоликулите са отварят и се предизвиква косопад. Най- добре със студена вода.

kosa-silna

Не е доказано в действителност, че по- честото подстригване помага на косата да расте бързо. По този начин премахване нацъфтелите отворени връхчета, за да е по- здрава и красива косата.

Затоплете малко зехтин и го нанесете върху скалпа. Направете масаж и оставете да подейства 10 минути. Измийте както обикновено. Така ще направите скалпа по- здрав, ще изчистите мръсотиите, които запушват порите.

Решете косата два пъти дневно – сутрин и вечер. Така стимулирате кръвообращението и помагате на фоликулите да се хранят.

Не използвайте продукти със силикон, защото само създават измамната илюзия, че косата ви е здрава. Само прикриват проблемите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *