Природни решения при косопад

krasiva-kosa

Въпреки че е вярно, че в определено време на годината косопадът се изостря, като през есента, също така косата става слаба и вяла. Трябва да я подсилим и да й осигурим необходимите хранителни вещества, за да е здрава. Предлагаме ви няколко идеи как у дома, по напълно естествен начин, да направите косата си по- силна.

Едни от най- честите причини за слаба коса и косопад са:
– Дефицит на хранителни вещества и витамини
– Изтощение и стрес
– Болести: анемия, щитовидна жлеза и пр.
– Прекаляване с продуктите за коса или неправилна употреба
– Прекомерна употреба на сешоар и преса

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kosopad-prichini

Ако искате да се справите със слабата коса, има различни техники, които можете да използвате, например, кора от хининово дърво. Приема се под формата на чай.

Хвощът е друга билка, която може да ви помогне, защото съдържа силиций, инозитол и цинк. Отварата от хвощ е ефективна при косопад.

Други лечебни растения, които може да се използват, са глухарче и бял трън (магарешки бодил), тъй като и двете съдържат желязо, което е полезно за косата.

Друго решение може да бъде дафиновият лист. Може да си правите фрикции с масло от дафинов лист сутрин и преди да си легнете.

Копривата също има множество активни съставки, които могат да помогнат при косопад – превантивно и да намалят интензитета му.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *