Най- добрите храни за дълга и здрава коса

kosa-plod

Всички жени искат да имат дълга и здрава коса. Знаем, че няма как да го постигнем за една нощ, ако разчитаме на натурални средства.

Храненето е важна част от програмата за грижа на косата. Ето кои са най- добрите храни, за да имаме дълга и здрава коса:

ХРАНИ, БОГАТИ НА ПРОТЕИНИ

За да расте косата ни здрава, в храненето ни трябва да има достатъчно протеини. Когато ядем протеини, тялото ни произвежда аминокиселини, които участват в синтеза на кератина. Ето кои храни съдържат най- много протеини:
– Яйца
– Ядки
– Месо
– Боб
– Соеви продукти
– Риба

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Източници на протеини, мастни киселини и др.
Източници на протеини, мастни киселини и др.

ЕСЕНЦИАЛНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Знаем, че има мазнини, които изобщо не са полезни, както и такива, които са много полезни. За да имаме здрава коса, трябва да ядем повече мастни киселини, например омега- 6 и – 9. Ето кои са храните с най- много от тези мазнини:
– Сьомга
– Ленено масло
– Сардини
– Миди
– Скариди
– Соево сирене
– Соя

ЦИНК И ЖЕЛЯЗО

Когато тялото ни се нуждае от цинк и желязо, не само страдаме от анемия, но и имаме силен косопад. Цинкът помага за възстановяването на косата, докато желязото помага за преноса на кислород

Храни, богати на цинк: стриди, фъстъчено масло, месо, пилешко месо

Храни, богати на желязо: пилешко, яйца, месо, боб, тофу, соя, спанак

ВИТАМИНИ: А, В, С и Е

Витамин А помага за растежа на косата и я прави по- бляскава. Витамин В прави косата по- силна, предпазва я от косопад и стимулира растежа й. Витамин С е ключов за усвояването на желязото и прави косата по- здрава. Витамин Е прави косата блестяща и мека.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *