Как да почистим косата от токсините в домашни условия

kosopad-poqva

Косата, като всяка част от тялото, се замърсява с токсини от химическите продукти и от замърсяването на околната среда. Това е вредно за косата, затова трябва да знаем какво да правим, за да я пречистим:

1. Почистете кожата на скалпа. За да освободим косата от натрупаните токсини в домашни условия, трябва са смесим 125 грама сода бикарбонат, със 750 мл гореща вода. Чрез тази паста ще отстраним натрупаните нечистотии, които са вредни за косата. Намокрете косата, добавете сместа от вода и бикарбонат, докато масажираме скалпа и косата чак до връхчетата. Изплакнете добре остатъците и преминете към втората стъпка.

„АНАГЕН – HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЯЛАТА КОСА! ВИЖ ТУК:

kosa-baedmovo-maslo

2. Подсилете косата. За да направите косата по- силна използвайте смес, която се приготвя от 1 лъжица мед, 3 лъжици филтрирана вода, 1 лъжица ябълков оцет. Това е само пропорцията, ако косата ви е по- дълга, може да сложите повече. Медът действа антибактериално. Тази смес помага при пърхот, намалява статичното електричество, хидратира космените фоликули. Ако искате да й придадете аромат, добавете няколко капки етерично масло от лавандула. Използва се чрез масаж на скалпа. Оставете сместа да престои две минути и изплакнете с хладка вода.

3. Възстановете увредената коса. Смесете в купичка 50 грама масло от бадеми или зехтин екстра върджин с 1 лъжица ежедневен балсам. Ако косата ви е по- дълга, трябва да използвате по- голямо количество. Затоплете сместа за 15- 20 секунди в микровълнова или докато стане топло, но без да пари. Сложете си шапка за баня, оставете да действа 20 минути и накрая изплакнете добре.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *