Как да направим косата силна с природни средства

Косата може да отслабне или да загуби жизнеността си по различни причини – хормонална, дефицит, стрес и др. За щастие можем да я подсилим чрез природни начини като масажи, промени в храненето и др.

kosa-shampoan

ПРОМЕНИ В ХРАНЕНЕТО

Пълноценното хранене е важно, за да имаме здрава и красива коса.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Желязо: Необходимо е, за да имаме копринена и блестяща коса. Някои храни, богати на желязо са: месо, яйца, бобови култури, зелени зеленчуци.
Витамини А, В и С: Те се съдържат основно в храни като червено и бяло месо, яйца, скариди, семена, ядки, пълнозърнести зърнени култури, цитруси.
Фолиева киселина: Предпазва косата от вредното въздействие на слънцето, предпазва и от пърхот. Съдържа се вkosopad-jena свежи зеленчуци като аспержи, броколи, червено цвекло и др.

МАСАЖИ

Отличен начин за заздравяване на косата, тъй като масажите стимулират кръвообращението на скалпа и отпускат мускулатурата на главата. Прави се с възглавничките на пръстите. Започнете от тила и карайте напред към челото. Не слагайте козметичен продукт или друго помощно средство, когато правите масажа.

ПОЛЕЗНИ МАСКИ

Маските са още един начин да направим косата си по- силна. Ето една примерна маска с алое вера: сложете 1 ч.л. гел от растението, авокадо и кисело мляко. Смесете и нанесете на косата, като оставите да действа 15 минути. Измийте косата.

АРОМАТЕРАПИЯ

Етеричните масла могат да се използват за здравето на косата, тъй като са много концентрирани. Не ги нанасяйте директно върху кожата. Можете да ги разтворите в някаква база мазнина за нанасяне.

Срещу мазна коса: Към шампоан за мазна коса добавете една капка масло от лимон.
Срещу пърхот: Пригответе в съд един литър гореща вода с капка бял оцет и две капки есенция от лимон или розмарин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *