Как да се избавим от побеляване на косата по естествен начин

Ако сте около 30 – те, сигурно вече забелязвате някой бял косъм и цели кичури в косата си. Трябва да приемем нормално тези първи признаци на остаряването, защото са неизбежни. В някои случаи дори, белите косми могат да се появят доста по- рано заради болест, стрес или наследственост.

spirane-na-beli-kosi

Вярно е, че годините си минават, но можем да направим така, че да не се отразяват особено на външния ни вид.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОН СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

Ето някои съвети как да го постигнете:

ХРАНЕНЕ

Яжте риба и морски дарове. Обичате ли морската храна? Ако е така – чудесно! Ако ли не – трябва да си промените мнението. Тези храни са богати на йод, цинк и протеини – основни вещества за красотата ни и грижата за косата. Опитайте се да ядете риба и морски дарове няколко пъти в седмицата. Избягвайте консервите. Ако не можете изобщо да понасяте рибата, можете да взимате добавки с рибено масло.

Яжте храни, богати на желязо. Освен че е много полезен минерал за здравето ни, е необходим за косата. Кои храни съдържат желязо? Червеното месо, черен дроб, леща, боб, спанак, зеленчуци с тъмнозелени листа, соя и др. Ако имате анемия, означава, че ви липсва jelyazo-v-hranaименно желязо.

Жените губят доста желязо заради кървенето по време на цикъл, така че можете да взимате допълнително желязо преди или след това.

Яжте храни с витамини В и С. Храни, които съдържат витамин В са – зеленчуци, пълнозърнести храни, житни зародиши, ядки, жълтък, соево мляко, свинско месо.А цитрусите са много богати на витамин С – помага и за усвояването на желязото.

Пийте вода. Пийте между 8 и 10 чаши вода на ден. Това е важно и за здравето ни, и за красотата ни. Водата подобрява състоянието на кожата, ноктите, косата. Ако пиете по много вода на ден, ще видите ползите от добрата хидратация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *